Богат концертни програм Симфонијског оркестра РТС-а у фебруару

Ко је пропустио концерте Симфонијског оркестара РТС-а у 2019. години или у јануару, нека се припреми. Богат програм нуде вам у месецу пред нама. И за одрасле и за децу.

Симфонијски оркестар има веома густ распоред у фебруару, најављује Ненад Нешић, из Музичке продукције РТС-а, гостујући у Јутарњем програму. Већ 1. фебруара наступа са виолинистом Сретеном Крстићем, који ће бити и уметнички руководилац концерта.

Овај концерт је посебан јер ће гудачки корпус Симфонијског оркестра извести дела Бетовена, али само у гудачком саставу.

„То је иначе и светска премијера аранжмана Сретена Крстића и посебна је и стога што ће представити Егмонт увертиру, Прву и Пету Бетовенову симфонију само гудачи. Карте су, наравно, на благајни Коларчеве задужбине и заинтересовани су добродошли“, додаје Нешић.

Симфонијски оркестар наставља и са циклусом премијера и 13. фебруара Катарина Станковић, наша млада позната харфисткиња која се већ доказала, са диригентом Алесандром Круделеом, извешће Забелов концерт за харфу. Лазар Ђорђевић ће се представити са својом композицијом Анастазис, а круна вечери биће Шубертова велика симфонија у Це-дуру, Симфонија број 9.

Седам дана касније, 20. фебруара, са диригентом Луисом Гореликом и младим виолинистом Лазаром Милетићем, Симфонијски оркестар ће извести Хофмајстер концерт за виолу у Д-дуру. Бранка Поповић, наша позната композиторка, представиће се са композицијом Блек лајт, а посластица вечери ће бити Вилијамсова Шиндлерова листа и за крај Сибелијусова Друга симфонија. Већ наредног дана Симфонијски оркестар ће наступити у Смедереву са истим програмом.

Најмлађи ће имати прилику да уживају уз Симфонијски оркестар 27. фебруара у Коларчевој задужбини и то у два термина, од 14 и 16 часова, најављује Радмила Владетић, гошћа Јутарњег програма из Музичке продукције РТС-а.

„Крајем прошле године смо са маестром Бојаном Суђићем најавили да спремамо изненађења, и тако ће бити управо за 8. март. На програму ће бити најпознатији мјузикли, између осталих Чикаго, Мама миа и други. Концерт ће, такође, бити одржан у Коларцу, а карте ће бити пуштене у продају већ око 20 фебруара“, напомиње Владетићева.

Поред тога, Хор РТС-а ће одржати један битан концерт 27. фебруара у Адвентистичкој цркви. На програму ће бити дела Баха и Монтевердија, а дириговаће гостујући диригент из Хрватске, маестро Томислав Фачини, који је већ остварио веома успешну сарадњу са нашим хором у Загребу, када су извели Реквијем Јоханеса Брамса.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 01. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару