Највећи кабаре у Београду о Београду 18. јануара у Комбанк дворани

Несвакидашњи спектакл под називом „Вече београдских прича“ биће одржан 18. јануара у 20 часова у Комбанк дворани. Домаћин ће бити познати новинар и књижевник Зоран Николић, аутор бројних књига о историји града, али и шармер који је у много наврата публици приближавао најлепше приче из прошлости Београда на боемски и духовит начин. Наступ ће пратити и бројне фотографије некадашњег градског амбијента, као и фантастични снимци из Програмског архива РТС-а.

Посебну динамику „Вечери београдских прича“ подариће гости, познати као заљубљеници у Београд.

Пред публику ће изаћи ансамбл „Легенде“ који наставља своју култну каријеру са новим певачем, као и Љуба Нинковић, музичар чији акорди су обележили многе београдске љубави.

Његов брат, познати глумац Слободан Бода Нинковић измамиће осмехе на њему својствен начин, а популарна новинарка и уредница РТС-а Рада Ђурић предочиће публици како наизглед озбиљан новинарски посао може да има другу, топлу, људску и духовиту страну.

Архитекта, писац и фотограф Будимир Буда Новаковић духовито ће дочарати обрисе још неких важних градских враголија.

Зоран Николић је каријеру започео сада већ култном књигом Београд испод Београда, коју је коауторски написао са Видојем Голубовићем, а уследили су Масонски симболи у Београду као и роман Град тајни.

Своју посвећеност мистеријама главног града Србије уобличио је и кроз двотомну књигу Тајна Новог Београда коју потписује са новинаром Мирком Радоњићем, а круна досадашње каријере му је књига у три тома БГ приче која обухвата петогодишњи рад на прикупљању најлепших приповести о нашем граду. Све његове књиге имају вишеструко поновљена издања и најтоплији пријем код публике.

Домаћин ове вечери направио је изузетан спој истраживачког рада са приповедачким представљањем резултата онога што је пронашао. Тако је Николић и аутор бројних телевизијских емисија, као и туристичке туре која траје већ пуних осам година, а води суграђане кроз тајне Београдске тврђаве и њених подземних објеката.

Све његове приче одишу искреним, боемским призвуком, толико важним у очувању духа овог града. Зато су Зоран Николић и пријатељи одлучили да публику позову међу линије које су увек спајале београдска срца.

Уз тврдњу да је београдско „шмекерско“ лице његово највеће благо, „лична карта“, разлог зашто они који покушају да напусте увек у њега желе да се врате...

Зоран Николић и пријатељи позивају публику на поглед ка прошлости као на потребу да доброг пријатеља погледате у очи.

Београд је свакоме добар пријатељ. Овог пута он то жели да вам каже и докаже.

Продаја карата је на благајни Комбанк дворане и свим продајним местиме мреже „Тикетс“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 02. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару