Музички критичари хвале нови албум „Тиндерстикса“

Култна група „Тиндерстикс“, коју очекује концерт 8. маја 2020. године у Комбанк дворани у Београду, недавно је објавила албум "No Treasure But Hope". Издање је побрало одличне критике неколико светски утицајних медија као што су „Гардијан“, „Пичфорк“ и „Фајненшал тајмс“.

Музички портал Music OMH уз оцену 4/4 сматра да No Treasure But Hope спада међу најјаче албуме које су до сада објавили „Тиндерстикси“ за скоро 30 година постојања, и примећује да се „емоционални набој у стиховима задивљујуће упарује са страственом, уверљивом музиком“, а све доноси „довољно разноликости да охрабри пажњу од почетка до краја“.

„Последњи албум енглеског бенда са дугом историјом један је од њихових најчулнијих и најсветлијих, са новим нијансама наде, љубави и меланхолије“, истиче амерички музички портал Пичфорк уз оцену 7,8.

За албум најављен сингловима The Amputees и Pinky In the Daylight, лондонски Гардијан каже да вреди 4/5 и да га „не треба одбацивати зато што нема тренутног хита“. 

„No Treasure But Hope је претежно оно што сте могли да очекујете: сумрак преовладава, а све је сведено дотле да сваки инструмент дође до изражаја и добије свој простор за дисање“, наводи лист.

Фајненшенал тајмс вреднује 4/5 албум и примећује да су „током времена тренуци тензије и страховања, које су били присутни у делу 'Тиндерстикса', избледели... али смањивање тамнијих аспеката није њихов звук учинило мање изражајним“.

Са тако високом оценом слаже се AllMusic наводећи да „нема тога ко ради оно што 'Тиндерстикс' може“, а No Treasure But Hope потврђује да је бенд и даље кадар да „створи музику упадљиве и претеће лепоте“.  

No Treasure But Hope, први „Тиндерстикс“ албум „у знаку шкорпиона“, сниман је шест мајских дана у студију „Мидилајв“ у Паризу, доноси десет нових песама и објављен је 15. новембра.

„Тиндерстикс“ су настали у Лондону 1992. године, а тројици оснивача Стјуарту A. Стејплсу, Дејвиду Болтеру и Нилу Фрејзеру придружили су се и освежили бенд у позним двехиљадитим годинама Ден Мекина и Ерл Харвин Џуниор. 

На свом музичком путовању „Тиндерстикс“ су се устоличили као мајстори суздржаности и песничке осећајности, и као бенд који сада самоуверено ствара најбоље песме своје каријере. 

Улазнице за београдски концерт „Тиндерстикса“ коштају 2.200, 2.600, 3.000 и 3.500 динара на благајни Комбанк дворане, односно преко продајних места и мреже „Тикетс“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 02. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару