Упознајте „Драм“

Музика бенда „Драм“ је и за игранку и за слушање пред спавање што ће моћи да се чује и на промоцији у РТС Клубу.

„Драм" је тренутно једини indie-gas бенд у Србији. То је нови жанр који је практично синоним за њихову музику. Звук им се базира на главном вокалу, али и вокалима генерално, пошто сви чланови бенда певају.

Користе и доста синтова у намери да „ухвате" тај нови звук, који је данас у експанзији у свету, као и ретро звук "rhodes" електричних клавира, који се може највише чути у песми Сами. Ту је и бас гитара – жила куцавица бенда, бубањ – који је обојен електро мотивима, као и атмосферичне гитаре, које често знају да искоче у први план са темом.

У самом звуку, доста им је помогао Иван Мирковић Бамби, који је продуцирао цео албум и урадио аранжмане за све песме.

Ауторски тим чине сви „Драмовци“, а текстове су у углавном писали Стефан Аћимовић (вокал, гитара) и Марко Аризановић (клавијатуре, пратећи вокал). У неколико песама – Град и Није све као што изгледа – текстове су писали сви чланови групе.

У свим песмама са деби албума Нећемо променити свет баве се питањем љубави и говоре о стварима које нас окружују. С обзиром на то да су у двадесетим годинама - разумљиво је да ће љубав бити најважнија и најинспиративнија тема. За албум се може рећи да је концептуалан јер су песме повезане и кроз њих се провлачи слична емоција.

„Драм“ је врло активан бенд. Концерте су свирали чак и у време студијског рада на албуму. На свиркама су представљали и нове песме, које ће се појавити на пролеће.

После веома успешне свирке у „Студију 6“ Радио Београда 17. децембра и предстојеће промоције албума у РТС Клубу, „Драм“ наставља концертну промоцију у клубу "Feedback" у Нишу и у Омладинском центару Зајечар. Свираће са Иваном Јегдићем и бендом „Кени Није Мртав“.

Потом ће наставити турнеју по Србији, а за почетак пролећа, 21. марта, заказују велику престоничку промоцију албума, у Дому омладине, уз госте који ће за сада остати изненађење.

„Драм“ поручује да будемо отворени за нову музику, која итекако постоји и у нашој земљи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 02. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару