Дејвид Гета, Фетбој Слим и „Сепултура“ на 20. „Егзиту“

Музичке суперзвезде, истинске легенде и водећи извођачи данашњице предводе првих 20 имена објављених за велику прославу 20 година „Егзита“. Дејвид Гета, Тајга, Џејмс Артур, Фетбој Слим, Борис Брејча, „Сепултура“, „Артбет“ и многи други на Петроварадинску тврђаву доносе разноврсне стилове електронске, гитарске и хип-хоп музике, док њихови планетарни хитови заједно броје више од 20 милијарди Јутјуб прегледа.

Листу првих и ударних извођача „Егзита“ предводи једна од најтраженијих звезда данашњице, Дејвид Гета. Популарни Француз је најуспешнији музички продуцент 21. века са више од 100 милиона обожавалаца на друштвеним мрежама, преко 50 милиона продатих албума и синглова, као и два Гремија.

Његов наступ на „Егзиту“ биће права светска ексклузива, а можда и последњи у Србији, јер од идуће године драстично смањује број наступа, и појавиће се само на неколицини водећих светских фестивала.

А готово пет од ових 20 вртоглавих милијарди Јутјуб прегледа доноси Тајга, један од водећих репера данашњице, који потписује хитове са Сантаном, Дрејком, Офсетом, ди-џеј Снејком и Снуп Догом. Двоструки лидер Билбордове листе синглова, Тајга иза себе има и седам студијских албума, од којих је овогодишњи Legendary пребацио и платинасти тираж, невероватна 74 сингла и чак 30 милиона Спотифај слушања месечно.

На „Егзит“ долази још један стриминг мултимилијардер, један од најпопуларнијих британских кантаутора Џејмс Артур, који је својим ванвременским хитовима Impossible и Say You Won't Let Go два пута био први на британској топ листи, те на врху америчке листе Билборд хот 100.

Гети ће се на главној бини придружити још један легендарни ди-џеј и продуцент, али и вансеријски шоумен који је једнако уткан у 20 година дугу историју „Егзита“ – Фетбој Слим.

Након што је ове године имао велику турнеју по највећим спортским аренама Европе, идуће године долази уз нови шоу којим је доказао зашто и даље чврсто држи хедлајнерске позиције највећих фестивала и важи за једног од најзначајнијих диск џокеја свих времена.

Двадесет година „Егзита“ не би могло да прође без повратка његових првих хедлајнера који су били довољно храбри да међу првима дођу на нови фестивал у Србији о којој су могли да чују све супротно од оног што су тамо доживели упознавши притом најбољу публику света лицем у лице.

На тврђаву се враћају бристолски алт-рокери „Кошин“, али и Рони Сајз и "LTJ Bukem", живе иконе баш музике састављене у „бек-ту-бек“ специјално за „Егзит“.

Први слављенички „Егзит“ талас доноси и прегршт гитарских титана, као што је моћна бразилска „Сепултура“, култна група која иза себе има чак 14 албума и рифове који су обележили историју метала, али и рок музике у целини. На тврђаву долази и њујоршка хардкор легенда Били Милано, са својим "Method of Destruction", руски "Moscow Death Brigade", метал рок герила "Crippled Black Phoenix", те један од водећих пост-панк дарк-вејв бендова "She Past Away" и деткор британски састав "Bury Tomorrow".

Јаку прву гарнитуру допуниће и тренутно најтраженији домаћи бенд, диско-рокенрол-електро дуо „Буч Кесиди“, култни алтернативни рок састав „И-плеј“ и новосадски хероји „Лав хантерс“.

У току је велика новогодишња акција у којој се куповином улазнице за јубиларни, двадесети рођендан „Егзит“ фестивала по промотивној цени од 6.490 динара, на поклон могу добити и фестивалске улазнице за „Си стар“ у Умагу и „Си денс“ на будванској плажи Буљарица.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 02. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару