„Арсенал фест“ на додели Европских фестивалских награда

Крагујевачки музички фестивал „Арсенал“, који ће бити одржан јубиларни, десети пут од 25. до 27. јуна 2020. године, ушао је у ужи избор номинованих за престижне Европске фестивалске награде у категорији најбољег малог фестивала.

Више од 350.000 пристиглих гласова у онлајн гласању током новембра одлучивало је који ће од стотинак кандидованих фестивала ући у ужи избор номинованих у 14 категорија. Победници ће бити проглашени на додели Европских фестивалских награда (European Festival Awards 2019) 15. јануара 2020. године у Гронингену у Холандији.

У категорији најбољих малих фестивала (до 10.000 посетилаца дневно) крагујевачки „Арсенал“ је номинован са фестивалима „Jazz In the Park” (Румунија), „Leffingeleuren” (Белгија), „Maifeld Derby” (Немачка), „No Sleep Festival” (Србија), „Roadburn Festival” (Холандија), SHARPE (Словачка), „Szene Openair” (Аустрија), „Tauron Nowa Muzyka Katowice” (Пољска) и „Wacken Winter Nights” (Немачка).

„Већ се осећамо као победници, то што смо номиновани за European Festival Awards је велики успех за нас. Десет година постепено градимо причу о 'Арсеналу' и успех је што оволико трајемо и уживамо подршку фантастичне публике која воли и традиционално долази на фестивал. Номинација за European Festival Awards је успех свих нас који смо издржали и када није било лако издржати. То је успех, пре свега публике, а тек онда и тима 'Арсенал феста'. Хвала свима на подршци“, рекао је председник „Арсенал феста“ Зоран Вуловић.

Годишње European Festival Awards које се додељују најцењенијим фестивалима и њиховим организаторима на Старом континенту, установили су 2009. године Festival Awards Ltd., Yourope (Европско удружење фестивала) и Eurosonic Noorderslag.

У својих 15 категорија (најбољи велики фестивал, најбољи фестивал средње величине, најбољи нови фестивал, фестивал са најбољим избором извођача...) Европске фестивалске награде одају признања „фестивалима, организаторима и појединцима који померају границе у домену здравља и сигурности посетилаца, подизања друштвене свести и прогресивног начина размишљања“.

„Арсенал“ је од свог првог издања 2011. године израстао у респектабилан и утицајан регионални музички фестивал, који привлачи не само посетиоце из Србије и бивше Југославије, већ и остатка Европе и света, пажљивим одабиром и спојем занимљивих и утицајних светских и регионалних имена. 

Улазнице за „Арсенал фест X“ биће у продаји од средине децембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 02. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару