"The Brand New Heavies" после три године поново у Београду

Аутентични џез-фанк-соул р'н'б' састав "The Brand New Heavies" одржаће два концерта (29. и 30. октобра) у београдском клубу Битеф арт кафе, у оквиру концертног серијала "Musicology Barcaffе – Sessions".

Пионири лондонске "аcid jazz" сцене "The Brand New Heavies", велику љубав према фанк груву из седамдесетих година, успели су да трансформишу у софистицирани звук који иде путевима класичног соула и то у ери у којој доминира хип-хоп. 

Под утицајем репера Q-Tip и MC Search, прихватили су хип-хоп звук да би издали "Heavy Rhyme Experience Vol. 1", на којем су се као специјални гости појавили репери Main Source, Gang Starr, Grand Pub и Pharcade.

Група се даље истакла албумима Brother sister, Trunk Funk: The Best of the Brand New Heavies и Get Used to It.

Оснивачи бенда Симон и Ендру уједно су и кантаутори и продуценти 16 синглова који су се нашли на 40 топ-листи, док је продаја њихових албума прешла број од 2,5 милиона копија.

Последњих година, радили су на новом албуму који је издат 6. септембра, под називом TBNH.

Бенд је већ кренуо на светску турнеју, док ће њихов долазак у Београд значити да српска публика бити међу првима која ће имати прилику да чује песме са новог албума.

"The Brand New Heavies" наступали су у Београду пре три године, где су, у оквиру истог серијала, одржали распродате концерте о којима се и даље прича, због чега су организатори серијала, ове године заказали два датума – 29. и 30. октобар.

"The Brand New Heavies" ће бити други извођачи нове сезоне "Musicology Barcaff Sessions" серијала, у оквиру којег ће се појавити и музичари попут француско-мароканске кантауторке Хинди Захре, 28. и 29. септембра, и витруозног гитаристе групе "Vulfpeck", Корија Вонга, 7. новембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару