Немачка хард рок група „Оренфајнт“ 26. септембра у Београду

Хард рок група „Оренфајнт“, немачка концертна атракција са више од 100 наступа годишње широм Европе, први пут долази у Србију 26. септембра, када ће одржати бесплатан концерт у сали Установе културе „Вук Стефановић Караџић“.

„Оренфајнт“ ("Ohrenfeindt") у нашу земљу долази уз подршку института Гете у Београду, а наступиће у оквиру манифестације обележавања Европског дана језика, која се традиционално одржава широм Старог континента на овај датум, почев од 2001. године. 

Група је основана 1994. у Сент Паулију, радничком насељу у Хамбургу познатом по богатом ноћном животу, као и по истоименом фудбалском клубу.

Енергичне и страствене песме о љубави, падовима, успонима и рокенрол начину живота, доводе их на висока места националних радијских лествица, па су 2007. проглашени за најбољи нови бенд у избору емисије „Роко“, радија Рокантене Баварија, док су завршили на другом месту у избору за најбољи немачки бенд.

Њихова бајкерска химна Harley-luja је једина песма отпевана на немачком која се нашла на албуму објављеном поводом стогодишњице Харли Дејвидсона, уз иностране звезде попут "Judas Priests", "UFO", "DORO".

„Ово је наша прва посета Србији и заиста смо узбуђени што ћемо упознати Београд и људе које раније нисмо видели. Због тога се бавимо овим, долазимо до нових места и људи. Стара изрека каже – нема странаца, само пријатеља које још нисте упознали“, изјавио је фронтмен групе Крис Лаут, поводом предстојећег наступа.

Европска година језика је 2001. заједнички организована од стране Савета Европе и Европске уније, успешно је укључила милионе људи из 45 држава учесница.

Активности Европске године језика славиле су језичку разноликост Европе и промовисале учење језика. Захваљујући првобитном успеху Године језика, Савет Европе је установио 26. септембар као Европски дан језика.

Општи циљеви Европског дана језика су информисање јавности о значају учења језика и проширивање палете језика у циљу повећавања степена вишејезичности и међукултуролошког разумевања, промовисање језичког и културолошког богатства Европе, које мора бити очувано и развијано, подржавање целоживотног учења језика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару