Филхармонијски пикник спреман – очекује нас „Дизнијева“ грозница суботње вечери

Трећа срећа рекло би се. прође читаво лето чекајући нови датум концерта на отвореном Београдске филхармоније и извођење „Дизни Фантазије“ уживо, а то је 7. септембар 2019. године у 20 часова.

Директор Београдске филхармоније, Иван Тасовац, рекао је да ће ове суботе наступити „Дизнијева“ грозница суботње вечери: „Наш традиционални филхармонијски пикник овог пута у нетрадиционално време и на нетрадиционалном месту.“

„Померили смо се са места где ће се градити нова зграда филхармоније на место где се иначе одржавају концерти, али ће све остало остати исто, а ми ћемо се трудити да се терен припреми тако да људи могу да уживају како су већ навикли“, рекао је Тасовац за Јутарњи дневник.

Репертоар чине најпопуларније композиције које су се нашле у првој „Дизнијевој“ Фантазији, али и оној из 2000. године.

„То је изузетно велики изазов за диригента да савршено прецизно синхронизује сваки покрет 'Дизнијевих' јунака са музиком. Мислим да нас очекује једно савршено вече. Овог пута ће дириговати наш стални гост, диригент Данијел Рајскин, зато што Габријел Фелц овога пута није могао да нам се придружи“, навео је Тасовац.

Ипак, Габријел Фелц ће се придружити нашој филхармонији за наредну сезону која ће бити у знаку 250 година од рођења Бетовена.

„Мислим да ћемо бити у конкуренцији највећих оркестара света и могу да кажем да се већ унапред радујем томе. Направили смо сезону којом стварамо нови наратив за вероватно највећег панкера свих времена или највећег инфлуенсера класичне музике“, истакао је Тасовац.

Према његовим речима, Бетовен је не само утицао на музичка кретања. Својим ставовима је не само мењао историју музике, већ је мењао и време.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару