„Ноћ музике“ – врхунски музички програм за памћење

Симфонијски оркестар и Хор РТС-а, бриљирали су у „Ноћи музике“ на београдском Ушћу, заједно са хором „Колибри“, Дечијим хором и специјалним гостима, међу којима су били Анђело Фиоре и Слободан Тркуља.

Већ четврту годину „Ноћ музике“ окупила је велики број посетилаца. Својим програмом „Топ класика“, Симфонијски оркестар и Хор РТС-а отвoрили су музичку ноћ под ведрим небом.

На програму су била дела великих уметника, Христића, Вердија, Чајковског...

„Данашње време налаже комуникацију на глобалном нивоу, то је и светски тренд. Показало се да су наши концерти већ трећу годину за редом на Ташмајдану били препуни и увек је по неколико хиљада људи остајало испред стадиона, зато смо решили да ове године прихватимо овај, још већи изазов, и да на овом огромном простору изведемо неке од најлепших нота класичне музике уз двестотинак мојих колега, малих и великих“, наглашава маестро Бојан Суђић, директор Музичке продукције РТС-а. 

„Ранијих година смо имали заиста минијатуре. Ове године смо се одлучили за одређене веће изазове, јер је простор погодан за такве ствари. Али ми смо морали да имамо узлазну линију од оне прве, оног пружања публици руке. Јесу то и даље оних топ 100, али захтевају посвећеност“, рекао је Суђић. 

У „Ноћи музике“ наступали су хор „Колибри“, Дечији хор Радио-телевизије Србије, велики Хор и Симфонијски оркестар. Музичар Слободан Тркуља имао је посебну улогу на концерту.

„Овај програм је намењен подизању добре атмосфере, подизању добре енергије, јер је одувек познато колико класична музика позитивно делује на човека. То је наша мисија и веома ми је драго да читава Србија и регион и те како препознају оно што ми радимо, што доказује колико је овај садржај потребан и колико га треба форсирати“, додаје маестро Суђић.

Ансамбли Музичке продукције РТС-а, сцену су поделили са „Апокалиптиком“, бендом који у „Ноћи музике“ спаја хеви-метал израз и техничку спремност класичних музичара, јер чланови бенда јесу академски школовани челисти.

С друге стране, музичари наше куће наступили су са пажљиво одабраним гостима, међу којим се издваја италијански тенор Анђело Фиоре, уметник за кога је довољно рећи да има стални ангажман у Миланској скали.

„У сваком простору је важан добар однос са публиком и са ансамблом. То је сигуран добитак и сигуран успешни концерт. Али ако тога нема, ја сам на сцени сам, и трудим се да свакако дам свој максимум“, рекао је Фиоре.

Годинама уназад публика је препознавала концерт као тренутак врхунског уживања, тако да је прихватила и овогодишњи позив на чак седам сати музичког садржаја, на којем је мисија - слушати, учествовати и поделити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару