Усна хармоника Боба Гелдофа у „Нишвил џез музеју“

После успешног концерта на „Нишвилу“, славни британски музичар Боб Гелдоф поклонио је директору манифестације Ивану Благојевићу усну хармонику, на којој је свирао у Нишу, током једне блуз нумере.

Витрине „Нишвил џез музеја“ убудуће ће красити усна хармоника Боба Гелдофа, поред његове фотографије са концерта, саопштили су из организације фестивала. 

Иван Благојевић му је том приликом изложио свој концепт потенцијалног новог „Лајв ејда“ 13. јула 2020. године, на 35. годишњицу славног догађаја.

„Предложио сам Бобу да концерт посвети свим мигрантима на западно-балканској рути и да се прикупљеним новцем обнове порушени домови миграната, а да радни наслов те хуманитарне акције буде „Home sweet home“, рекао је Благојевић.

Градско поље у Нишкој тврђави било би идеално место које може да прими 100.000 посетилаца, сам Ниш налази се на главној раскрсници мигрантских путева, а поседује адекватан аеродром.

Србија, Македонија, Албанија, Црна Гора и Босна и Херцеговина су највише оптерећене прихватом избеглица, али ништа мање проблема немају ни Грчка, Бугарска и Румунија па и Хрватска и Мађарска.

Боб се сагласио да им треба помоћи, али да паралелно треба успоставити мир и покренути привреду њихових земаља на ниво пре ратова, као предуслов њиховог повратка.

„Сагласили смо се да земље Западног Балкана подносе највећи терет мигрантске кризе, а да највећи бенефит кризе имају најразвијеније европске земље које долазе до јефтине радне снаге којој припадају најтежи послови, често недостојни њиховог образовања. Боб је рекао да таква идеја захтева добру припрему и јединство свих земаља на западно-балканској рути али да није могуће обезбедити донаторе, музичаре, регулисати телевизијска права и све организовати до 13. јула 2020.“, изјавио је директор „Нишвила“ Иван Благојевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару