Ђуле „Ван Гог“: „Многе генерације смо испратили у живот“

Београд је уз „Бир фест“ и сличне фестивале потврдио своју позицију на европској мапи значајних музичких догађаја. Међу бројним музичарима из Србије и региона који учествују на „Бир фесту“ је и састав „Ван Гог“, који наступа у суботу, 17. августа.

„Драго ми је да 'Бир фест' после 17 година негује, традиционално, наступ углавном домаћих бендова“, рекао је, гостујући у Београдској хроници, фронтмен „Ван Гога“ Звонимир Ђукић Ђуле.

Састав „Ван Гог“ недавно је снимио спот за песму Готово је све са најновијег албума Море без обала.

„Више смо се исплакали него што смо се исмејали у прошлости. Данас смо у некој нормали, држимо се. Песма Готово је све је један омаж времену. Поново је време за Образ уз образ. Зове на то да се не пристане на заборав, зове на то да се понекад окренемо у прошлост, назад, у будућност, да видимо како је то било некад доминантно, весело и расположено и која врста позитивизма је тад владала“, испричао је Ђуле и додао да су се споту прикључили млади људи који су слали своје снимке.

Ђукић је, осврнувши се на „стаж“ групе рекао да је „Ван Гог“ имао среће да за 34 године многе генерације сачека и испрати у живот.

„Вероватно, докле год имамо то писмо, језик и симболику, којима се обраћамо младим људима који хоће то да прихвате и да разумеју, бићемо им занимљиви. Након тога, долазе млађи“, рекао је Звонимир Ђукић.

Говорећи о младим људима, потенцира да им верује, сматра да они не трпе савете, да поседују, како каже, фантастичну енергију и да су он и група ту да их подрже или да оду на њихов концерт.

„Ван Гог“ наступа у суботу, 17. августа у 23.45 на „Бир фесту“. Група такође наставља своју актуелну турнеју по Србији и Црној Гори.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару