11. Старчево „Екс-Ју рок фест“ 10. и 11. августа

Култни фолк-рокери „Нервозни поштар“ и трибјут бенд „Веселе осамдесете“ наступиће 10. августа, а легендарна „Ју група“ и млади панк рокери „Синдром“ 11. августа у оквиру „Eкс-Ју рок“ фестивала, који ће бити одржан уз бесплатан улаз на централном Тргу неолита у Старчеву, надомак Панчева.

Не постоји група која нешто значи, а да није наступила на овом фестивалу. После 11 година „Екс-Ју рок феста“ било је крајње време да и „Ју група“ наступи, сматра Жика Јелић, басиста легендарне групе.

„Сви који буду дошли моћи ће да чују Црног лептира, Чудну шуму, Морнара, Од злата јабука и друге познате композиције. Сигурно два сата добре музике и забаве“, обећава Јелић.

Певач и гитариста „Синдрома“, Миомир Адамовић, изразио је задовољство што је његов бенд добио прилику да промовише први албум Наводна љубав и да 11. августа наступи поред „Ју групе“.

Прве вечери „Екс-Ју феста“ крагујевачке „Веселе осамдесете“ извешће бројне класике југословенског поп и рока, пре него што се на бину попне сарајевски „Нервозни поштар“, познат по хитовима какви су Женим се, Југо, Југо, Циркус Колорадо, Салко динамиташ...

 

„Надам се ћемо се лијепо провести и забавити. Ми ћемо дати све од себе. Углавном радимо наше турнеје под називом 'Времеплов'. Крећемо до наше прве плоче Вазда газда из 1985. године, па докле стигнемо“, најавио је басиста „Поштара“, Драган Ђурђелија.

На „Екс-Ју рок фесту“ у Старчеву до сада су наступали Бајага и „Инструктори“, „Рибља чорба“, „Плави оркестар“, „Партибрејкерси“, „Атомско склониште“, „Ван Гог“, „Психомодо поп“, „Пекиншка патка“, „Гоблини“, „Хладно пиво“, „Ритам нереда“, „Мајке“, „Бабе“, Нено Белан, „Црвена јабука“, Јура Стублић и „Филм“, „Лет 3“ и бројни други.

Представник организатора из Месне заједнице Старчево, Петар Андрејић, подсетио је да је концепција фестивала „представљање најпопуларнијих имена са простора бивше Југославије, уз пружање прилике неафирмисаним групама да се представе публици“.

Директор Дома културе Старчево, Дарко Јешић је истакао да та установа 11 година пружа подршку фестивалу и да је „сигуран да ће забава бити добра“.

Суорганизатор фестивала је старчевачки Креативни културни клуб, уз помоћ града Панчева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару