„Вудсток“ неће обележити 50. рођендан

Велики концерт којим је требало да буде обележена 50. годишњица легендарног фестивала из хипи ере, „Вудсток“, званично је отказан две недеље пре почетка.

Организатори су окривили низ „непредвиђених околности“, мада ова вест и није била велико изненађење с обзирм на то да су због промене места одржавања концерта, многи уметници отказали своје учешће.

На јубиларном Вудстоку требало је да наступе и Џеј Зи, „Килерси“ и Мајли Сајрус.

Главни покровитељ овог фестивала још у априлу је објавио да ће одустати, али су организатори оштро демантовали ову вест и наставили са припремама.Које су то „непредвиђене околности"?

„Вудсток 50“ први пут је најављен у јануару као обележавање пола века од легендарног догађаја у држави Њујорк на коме су се, између осталих, нашли Џими Хендрикс, група „Ху“ и Џенис Џоплин.

Мајкл Ланг, организатор овог догађаја, који је био и копродуцент историјског „Вудстока“ из 1969. године, очекивао је да ће продати 100 хиљада карата за концерте који је требало да се одрже од 16. до 18. августа у Воткинс Глену, у држави Њујорк. Цене карата нису биле објављене.

Већ у марту су почеле да круже гласине да постоје финансијски проблеми.

И поред тога, објављена је импресивна листа учесника, а организатори су најавили да ће продаја карата кренути од 22. априла. Међутим, и тај датум је прошао.

Први шок настао је недељу дана касније када је главни продуцент концерта, оснивач компаније "Dentsu Aegis Networkа" рекао да је фестивал отказан, јер није у могућности да гарантује „здравље и безбедност уметника, партнера и публике“.

Организатори фестивала демантовали су ово саопштење и после судске парнице са компанијом "Dentsu Aegis Network", у мају су успели да пронађу нове спонзоре.

Међутим, одмах потом су изгубили дозволу да концерт организују у Њујорку, па су морали да се преселе у Мериленд. Због тога су Џеј Зи, Мајли Сајрус, Сантана и многи други одустали од учешћа на концерту.

Прошлог викенда је објављено да ће улазнице на фестивал бити бесплатне, мада није било јасно ко ће уопште наступати.

На крају, организатори су коначно признали пораз.

„Жао нам је што је због низа непредвиђених околности дошло до отказивања фестивала на коме је требало да наступе сјајни извођачи и са кога смо желели да пошаљемо снажну поруку“, нагласио је Мајкл Ланг у званичном саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару