Јубиларно издање „Нишвила“ отвара представа Вилијема Шекспира

Сутра почиње јубиларно, 25. по реду, издање „Нишвил“ џез Фестивала које ће трајати до 11. августа на нишкој Тврђави. Поред богатог музичког програма посетиоцима ће понудити и квалитетан програм у оквиру „Нишвил“ џез театарског фестивала, као и мноштво документарних и играних филмова са музичком тематиком на „Нишвил муви самиту 2019“.

Овогодишње издање фестивала „Нишвил“ најлакше је најавити само листом учесника која је импресивна. Осим тога, о његовом квалитету сигурно говори и чињеница да је број посетилаца прошле године приближио бројци од 200 хиљада, наглашава Сашка Попов Рашић из организационог одбора фестивала.

„Част да отвори позоришни део програма Фестивала припала је представи Како вам драго, Вилијама Шекспира, у режији Никите Миливојевића, а у продукцији нишког и крушевачког Народног позоришта“, каже гошћа Јутарњег програма.

Један од учесника програма је и Игор Мишковић, лидер групе „Хашима“, који гостујући у Јутарњем програму наглашава да сваког учесника доласком у Ниш погоди та „јужњачка атмосфера“ и изазове у њима неки дерт, тако да очекује да ће публика, као и сјајна организација, утицати на то да њихов концерт буде изнад очекивања.

„Ми ћемо представити публици колажни уметнички музички програм инспирисан сликарством Хијеронима Боша, инспирисан писмима насталим 1999. године у току бомбардовања и надамо се да ће се публици то допасти“, најављује Игор Мишковић.

Музички део програма „Нишвила биће отворен 8. августа са рекордним бројем учесника. Наступиће пет најпознатијих музичких група и 100 музичара на две бине. По завршетку програма на главној бини, публика се сели на „Миднајт денс џез“ позорницу где је очекују ди-џејеви до раних јутарњих часова.

Специјални гост прве вечери биће добитник награде за животно дело, Лазар Лари Вучковић, прослављени пијаниста, композитор и аранжер, пореклом са ових простора који већ шест деценија живи у Америци где је изградио своју каријеру. Ово ће бити његов други наступ на фестивалу „Нишвил“. У једном тренутку, у великом финалу, њему ће се на бини придружити и Стјепко Гут, познати џез трубач, и сви заједно ће извести композицију Нишвил јубилејшн Душка Гојковића која је посвећена јубилеју нишког џез фестивала, најављује Сашка Попов Рашић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару