„Егзит“ отворио своје капије

Деветнаести „Егзит“ фестивал почео је на Петроварадинској тврђави. У наредна четири дана, на 40 бина и зона наступиће више од хиљаду извођача. По броју продатих карата до сада, организатори ове године очекују рекорд у посећености.

Главне звезде „Егзита“, у досадашњој историји фестивала, наступале су око поноћи, уочи свечаног отварања. Уместо тога, „Кјур“ ће свирати до поноћи, а после тога ће бити спектакуларна церемонија отварања фестивала. Мото овогодишњег „Егзита“ је „Мир на Земљи, мир са Земљом“ (Peace on Earth, Prace with Earth).

Организатори се надају да неће бити великих гужви јер је отворено десетак пунктова за проверу карата. Безбедност је, такође, на високом нивоу. Укључено је и приватно обезбеђење и полиција. Све падине на Тврђави су обезбеђене жицом. Хитна помоћ је распоређена на више пунктова.

Још од понедељка је почела да се осећа „Егзит“ атмосфера у Новом Саду. Око 60.000 туриста из 90 земаља света се очекује ове године на фестивалу. Сви смештајни капацитети у граду су попуњени 90 одсто, а највише места има у „Егзит“ кампу који се налази на плажи „Штранд“. Куриозитет je да у кампу сретнете некога из Србије, јер је готово 60 одсто посетилаца из иностранства.

Прво вече фестивала је посвећено омладинској престоници Европе, јер Нови Сад носи ту титулу за 2019. годину, и четвртак ће бити у знаку ОПЕНС-а који има и своју бину на којој се налази око 40 организација које се баве младима и њиховим проблемима.

„Tо су организације које се баве активизмом када је реч о заштити животне средине, екологији, о здравству, о људским правима, о различитим питањима која су битна младима. Имаћемо „Чил зону", пуштаћемо филмове младима, настављамо акцију рециклирања лименки, имаћемо пуно малих зона преко пута „Реге бине одакле се савршено види и Главна позорница и где ће посетиоци моћи да открију свој омиљени ћошак“, објашњава Ивана Милорадов из ОПЕНС-а.

Први концерт је одржао бенд „65 дејс оф стетикс", састав који је лично певач групе „Кјур“, Роберт Смит, одабрао да буде предгрупа на њиховом концерту. Њихов концерт публика ће моћи да види и на програму РТС-а, који ће и иначе преносити више концерата са овог фестивала, поред четири специјалне емисије које почињу у 22 сата на Другом програму.

„Сваке од ове четири фестивалске вечери нас очекују уживо специјалне емисије 'Егзит хронике 2019'. Вечерас ћемо причати о историјату 'Егзита'. Причаћемо о друштвеном активизму, јер је 'Егзит' први музички фестивал који је настао на основу друштвеног активизма. Затим о ОПЕНС-у 2019. године и наравно, гледаћемо интервјуе са највећим музичким звездама. Хронике ће бити на Другом програму од 22 часа, а онда се селимо на Први програм и тамо ћемо моћи да пратимо највеће музичке звезде које ће доћи на овогодишњи 'Егзит' фестивал“, најављује Кристина Раденковић, која ће бити једна од водитељки Хронике.

Најјаче вече у историји фестивала у великом стилу на „мтс Денс арени" првог дана фестивала, затвориће један од најпопуларнијих ди-џејева свих времена, миљеник српске публике, Карл Кокс.  

Пакети карата за сва четири дана фестивала су већ продате. Продају се само карте за појединачне дане, мада ни њих нема много. Организатори апелују да уколико планирате да дођете на „Егзит“ купите карте што пре.

Сада је већ извесно да ће се обистинити очекивања организатора фестивала да ће „Егзит“ ове године оборити све рекорде у броју посетилаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару