Култни „Кјур“ вечерас отвара 19. „Егзит“

Деветнаесто издање „Егзита“ почиње данас, а први фестивалски дан носиће назив "OPENS Day" у част титуле Омладинске престонице Европе коју ове године прославља Нови Сад. Једно од најишчекиванијих имена овогодишњег фестивала свакако су британски рок великани „Кјур“ који на главну бину „Егзита“ излазе већ у 20.30. Специјални преноси са фестивала сваке вечери на РТС-у.

На главној бини фестивала посетиоце већ у 19.15 очекује загревање уз сјајни састав "65daysofstatic" које је Роберт Смит лично одабрао као предгрупу за „Кјур“.

Свим посетиоцима препоручује се да дођу најмање сат раније на тврђаву, јер се очекују велике гужве на фестивалским улазима који се због овог концерта отварају већ од 18.30.

Препоручује се да публика уђе пре почетка концерта, како би на време набавили и напунили и званичне фестивалске картице којима је једино могуће плаћање пића и хране на фестивалу.

Спектакуларна церемонија отварања фестивала традиционално је заказана тачно у поноћ, а њен главни мотив је „Мир на Земљи, мир са Земљом“ (Peace on Earth, Prace with Earth). Током ње ће бити упућен апел за промене на нивоу целог човечанства са једним заједничким циљем за све нас – да спасимо живот на планети.

Након тога, посетиоце очекује журка на 40 бина и зона широм Петроварадинске тврђаве, уз звезде као што су „Лост фриквенсиз“ (Lost Frequencies), Масео Плекс, Шарлот де Вит, „Селектер“ и бројне друге, док ће најјаче вече у историји фестивала у великом стилу на „мтс Денс арени“ затворити један од најпопуларнијих ди-џејева свих времена, Карл Кокс.

Миљеница фестивала свакако је „Адико фјужон бина“, која ће већ првог дана представити праву фузију звукова, те у 21.00 почиње рокенрол састав „Мек тајер“ (Mac Tire), а у 22.10 пред публику ће иступити андрогина Словенка Рејвен (Raiven).

Новосадски хероји „Самостални референти“ започеће свирку у 23.20 и загрејати све присутне за британске ска легенде „Селектер“ (The Selecter) који стижу у 00.40. Разиграни дух на „Фјужону“ се наставља у 02.30 уз веселу сарајевску тројку „Хелем нејсе“, а хип-хоп низ ових Сарајлија продужиће балканска реп краљица Сајси Ем-Си у 03.30 и тиме припремити терен за обожаване репере „Бед копи“ који наступају у 04.30х.

"No Sleep Novi Sad" ове године креће жестоко већ од првог дана јер ће угостити водеће техно звезде нове генерације "I Hate Models", „Бостон 168“, "SXDW & Obscure Shape" и друге извођаче који ће синоћ наступати под заставом минхенског клуба ММА.

Картица за плаћање „Егзита“ и „Адико“ банке је званично средство плаћања на фестивалу и само уз њу биће могуће плаћање пића, хране и сувенира.

Од данас је доступна „Егзитова“ мобилна апликација осмишљена са Дизер стриминг сервисом, за iOS и Андроид. Љубитељи фестивала могу бесплатно да преузму мобилну апликацију једноставног имена Exit Festival и тако буду у току са свим фестивалским новостима, као и да слушају званичну плејлисту.

За све купце четвородневних улазница замена ваучера за фестивалске наруквице је у току, и то на три заменска места, у центру Новог Сада, тј. испред Српског народног позоришта, на рецепцији „Егзитовог“ кампа, као и на централном месту за замену преко пута главне капије фестивала.

Сви купци четвородневних улазница их прво мењају за наруквице, док купци једнодневних улазница иду право на капије јер се оне не мењају за наруквице.

Дневне улазнице биће у продаји данас у току дана на продајним местима фестивала по цени од 4.490 динара за партер и 4.990 динара за фан пит за четвртак, 4. јул, 3.590 динара за петак и суботу и 2.990 динара за недељу, 7. јул, док ће од 18 часова бити доступне само на капијама фестивала по вишој цени.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару