Више од 120 бесплатних концерата за пет дана „Бир феста“

Београдски фестивал музике и пива „Бир фест“, најпосећенија манифестација у југоисточној Европи, од 14. до 18. августа, забележиће још један рекорд – за само пет дана на четири бине на Ушћу ће бити одржано више од 120 бесплатних концерата.

Више од 120 бесплатних концерата за пет дана „Бир феста“ Више од 120 бесплатних концерата за пет дана „Бир феста“

Од ове године „Бир фест“ постаје део нове фестивалске платформе – CLOUD Festivals, која ће објединити три фестивала на Ушћу.

Београдска културна мрежа и „Скајмјузик“, који стоје иза поменуте платформе, поставиће нове стандарде организације и продукције фестивала у Србији и региону, те се очекује да „Бир фест“ (Belgrade Beer Fest), „Мјузик вик“ (Music Week) и „Ноћ музике“ на Ушћу посети више од милион људи у периоду од 14. до 30. августа. 

Клауд ће посетиоцима сва три фестивала омогућити и приступ ВИП зонама, које ће ове године бити проширене и пружиће бољи ужитак како у концертима, тако и у бројним пивским брендовима.

Карте за ВИП зоне ускоро ће бити пуштене у продају, а велика новина је то што ће конзумација уз ВИП карту бити неограничена током целе вечери ("All you can drink" концепт).

Музички програм на „Бир фесту“ ће се први пут одржавати упоредо на четири бине - Главној, Алтернативној, Грув и Бунт бини.

Неке од највећих музичких звезда региона и света ће наступити на Главној бини, а овогодишњи фестивал ће отворити сјајан музички спектакл Рок опера.

На бини ће се наћи 120 извођача који ће изводити антологијске музичке хитове светских рок звезда. Од 22.30, први пут у Србији, свираће култни гитариста групе „Смитс“, Џони Мар, који ће поред песама са својих албума, изводити и највеће хитове „Смитса“.

Први дан фестивала ће свакако обележити светски хитови, а публика ће уживати и у музици сјајних домаћих бендова – „Артан Лили“, „Мајке“ и „Канда, Коџа и Небојша“.

Други дан фестивала отвара легендарно „Атомско склониште“, а Марко Луис, „Кербер“ и „Ајзбурн“ ће на Ушће донети и традиционалне звуке трубе, регеа и хардкор панка. Од 21.30 на Главној бини ће наступити амерички репери "Crazy Town X", који на „Бир фест“ долазе први пут, а у склопу турнеје на којој обележавају 20 година рада.

У петак 16. августа посетиоце на Ушћу очекује жестока свирка домаћих бендова „Шаркс, снејкс енд плејнс“, „Бјесови“, „Електрични оргазам“ и „Ортодокс Келтс“, а први повратнички концерт у Србији ће одржати и група „Негатив“.

Из Хрватске нам стиже веома популарни сплитски репер Војко В, као и један од најтраженијих бендова у региону, бенд „Бркови“, који на духовит начин спаја турбофолк са роком и хеви-металом.

За музичко загревање трећег дана ће бити задужен млади Џони Ранковић, а потом ће наступити ветерани музичке сцене Биља Крстић и „Ју група“. Атмосферу ће до усијања довести Мањифико, који на специфичан начин миксује фанк, диско, рок, џез и етно звук, а Дамир Урбан ће изводити хитове из своје три деценије дуге каријере, бенд „Перпер“, као и Дејан Цукић, „Бомбај штампа“, Блажа и „Кљунови“.

Први пут на бини „Бир феста“ ће наступити некада веома популарни „Тап 011“, а из Загреба долази „Елементал“, бенд који београдска публика изузетно воли.

На Главну бину из Велике Британије стиже бенд „Зајон трејн“, који већ 30 година на иновативан начин миксује реге и денс музику.

На Алтернативној и Грув бини ће наступити ништа мање популарни лидери алтернативних музичких праваца, а Бунт стејџ ће бити резервисан за наступе демо бендова, који су се издвојили током „Бунт рок фестивала“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару