„Пристаниште“ „И-плеја“ у необичном простору

Алтернативни састав „И-плеј“ са актуелног петог албума „Слобода“ објавио је спот за песму „Пристаниште“.

Басисткиња и певачица „И-плеја“ Маја Цветковић каже да су се чланови бенда држали изреке „добар тим не треба мењати“.

„Са режисером Вуком Протићем смо већ радили на претходном споту Шамарчина и након обостраног разумевања, одлучили смо да поновимо сарадњу. Овај пут је сценарио био везан за назив самог албума“, наводи Цветковићева.

Према њеним речима, намера је била да се представи ограничавање слободе које на крају увек резултира унутрашњим незадовољством. „Надам се да смо успели“, додала је Цветковићева.

Бенду је за Пристаниште био потребан простор у Београду ограђен зградама, који би представљао затвор, а који група није могла да нађе, док се нису одлучили за, до сада у јавности мало виђен, унутрашњи троугао између Културног центра Београда (КЦБ), Дворане КЦБ-а и палате „Албанија“.

„На препоруку Ратка Ракина из КЦБ-а добили смо магичан простор. Код снимања спота избор локације увек игра кључну улогу, а овде нам се баш посрећило. Наравно у овом кишном периоду велики стрес је била временска прогноза. Мислим да је то било једино поподне у протеклих месец дана да није падала киша. Срећа нас је пратила на овом снимању спота, а тако слично је било и у студију“, објашњава Маја Цветковић.

Албум Слобода („Лонг плеј“, 2018), рађен у продукцији Воје Аралице, наишао је на многе позитивне критике у читавом региону, а са њега су раније издвојени синглови и спотови Срешћемо се неки други пут, Да будемо само добро и Шамарчина.

„И-плеј“ ускоро очекују наступи на великом броју летњих фестивала од којих су само неки Монтенегро бир фест на Цетињу 26. јула, Гитаријада (Велико Градиште) 2. августа, Бедем фест у Никшићу 1. августа, Трновфесту у Љубљани 10. августа, Краљево 31. августа...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару