Успешно и друго вече „Арсенала 09“ упркос невремену

Тријумфално друго вече „Арсенал феста 09“ у четвртак, показало је сву моћ, снагу и богатство рок музике наступима разноврсних извођача какви су Литл Стивен, Влатко Стефановски, Дарко Рундек и „Ритам нереда“, пред око 5.000 посетилаца.

Због упорне и обилне кише, која је током поподнева и ране вечери захватила Крагујевац, почетак програма друге вечери је морао да буде мало одложен, али је „Арсеналова“ публика стрпљиво чекала да падавине престану. И када су коначно отворене капије Фестивала, а колоне посетилаца кренуле ка фестивалском простору, показало се, по ко зна који пут, да „Арсенал“ има изузетно одану публику која воли и поштује свој фестивал.

За почетак на Главној бини Влатко Стефановски је још једном надмоћно показао зашто је гитариста светског гласа, надахнутим извођењима, уз помоћ новог басисте Ивана Кукића и бубњара Јана Стефановског. Класика „Леба и соли“ и његове соло каријере какви су Џипси сонг, Јовано, Јованке, Мамурни људи и Као какао.

После таквог мајстора, на Главној је наступио један мало другачији - гитариста Бруса Спрингстина, Литл Стивен, са својим многољудним пратећим бендом "Disciples of Soul" и приредио је истински музички спектакл.

Препознатљив по обавезној марами на глави, Литл Стивен је као мајстор церемонија водио звучно моћан и савршен бенд, обогаћен изазовним плесом три пратеће певачице и моћном подршком дувачке секције.

Представљајући нови албум Summer of Sorcery, Литл Стивен и бенд су у Крагујевцу приредили врхунску шоу, надмоћно се звучно прошетавши кроз обрасце попа, рока, соула и латино звукова, у стварима какве су Communion, Party mambo, Gravity, Superfly и Sun City. Награђен овацијама, Литл Стивен је на крају поручио: „Хвала Србијо! Вратићемо се! Увек се вратимо. А сада Дарко Рундек!“.

Тријумфално вече на Главној закључио је Дарко Рундек са својом „Екипом“ подаривши у ситне ноћне сате изузетно бројној публици песме какве су Руке, Сејмени, Има их, Ај кармела, Шејн и Апокалипсо.

На препуном „Гардену“ врило је уз панк метал „Ритам нереда“, као и кантаутора Милета Кекина који је представио нови соло албум Кућа без крова, а следили су блуз психоделичари „М.О.Р.Т.“ и Дејан Цукић и „Спори ритам бенд“. „Експлозив“ ди-џеј бину расплесали су током ноћи Mancha b2b Mark panic, Clarkent/ Just 2 и Михал Пол.

Треће вечери „Арсенала“, 21. јуна наступају Ред Фанг, Неле Карајлић, „Ајсбрн“, „Хладно пиво“, и бројни други. Капије се отварају од 19, наступи крећу од 20 часова, а улазнице се продају и на улазу у Фестивал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару