„Лагана среда“ у среду победила на 5. „Бунт рок фестивалу“

Оштра конкуренција од 12 бендова учинила је напетим финале 5. „Бунт рок фестивала“ из којег је бенд „Лагана среда“ изашао као победник, док су друго и треће место заузеле групе „Карпо“ и "Zero Two". Као организатор фестивала, РТС је најбољима доделио награде од 100, 50 и 30 хиљада динара.

Момци из победничке „Лагане среде“ кажу да је наступ на „Бунт рок фестивалу“ било јединствено искуство, да су им пријале камере и пажња, па због тога није ни било треме.

Похвалили су и друге групе, за које су рекли да су биле фантастичне и да ни сада не могу да верују да су у таквој конкуренцији узели било коју награду, а камоли прво место.

Ако су победници били задужени за прави рок вајб, онда се другопласирани бенд „Карпо“ побринуо за нешто другачији звук – мешавину сурф рока и инди мелодија.

„За БРФ смо се пријавили зато што је то одлична прилика да се осети велика бина и доживи телевизијско искуство“, кажу из групе „Карпо“.

Исти сентимент дели и трећепласирани састав "Zero Two" из Ниша, а чланови истичу да је БРФ био добра прилика да шири аудиторијум чује за њихов уметнички пројекат, ма колико он био експерименталан.

Бранка Главоњић, ауторка „Бунт рок фестивала“ рекла је да сва издања фестивала повезује мисија афирмације домаће поп и рок сцене.

„Изузетно је важно да нове генерације добију шансу да се за њих чује. Такође, важно је да нам што ширем аудиторијуму покажу, представе на који начин виде и размишљају о музици и свему што их окружује“, истакла је Главоњићева.

Осим поменутих новчаних награда најбољем гитаристи, басисти, бубњару и певачу додељују се и вредни инструменти и друге награде, а све то захваљујући пријатељима фестивала – студију „Бумеранг“, ланцу продавница ИДЕА, кући "Sing Media", „Метрополису“ и Удружењу музичара џеза, забавне и рок музике Србије.

Најбољи гитариста петог „Бунт рок фестивала“ – Стефан Никетић (24), из бенда „Лагана
среда“, као награду је добио гитару (Vintage VS6VW) од ланца продавница ИДЕА. Најбољи басиста је Петар Благојевић (23), из групе „Реци цимет“, а у његове руке отишла је бас-гитара (Vintage V96), коју му је поклонио студио „Бумеранг“.

Најбољи бубњар је Огњен Мартиновић (24), из победничког бенда, а њему је "Sing Media" даривала педалу за бубањ (Mapex falcon single pedal). Најбољи певач петог „Бунт рок фестивала“ је Јован Илић (18), из бенда „Карпо“, па му је Удружење музичара џеза, забавне и рок музике Србије поклонило је микрофон (Shure beta 58).

Титулу Победника публике освојио је бенд "Zyrion" из Крагујевца. Њима је Удружење музичара џеза, забавне и рок музике Србије такође аривало вредну награду.

Осим тога, учесници ће добити прилике и да наступају на домаћим и регионалним фестивалима током овог лета и јесени. Најбољи на 5. БРФ добиће и професионалне фотографије као поклон још једног пријатеља БРФ-а, затим видео и аудио продукцију и наступе захваљујући центру „Миленијум“ из Вршца.

А баш сви учесници добили су професионалан, квалитетан и репрезентативан снимак својих дебитанских телевизијских наступа. Круна свега, у години јубиларног издања „Бунт рок фестивала“ је компилација песама победничких бендова са свих пет издања фестивала захваљујући ПГП-у РТС-а.

Чланови жирија финала петог „Бунт рок фестивала“ били су: Влада Јанковић Џет, легенда српског рокенрола, гитариста и композитор Никола Чутурило, Вукашин Марковић („Ајри Еф-Ем“), Маја Цветковић („И-плеј“), Александар Попов - др Поп („Атеист реп“), Милош Георгијевић Гера („Мортал комбат“) i Бојан Слачала („Штутгарт онлајн“ и „Артан Лили“).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару