Објављен Авићијев постхумни албум „Тим“

Дванаест нумера које је већим делом припремио Авићи пре изненадне смрти, од данас су пред публиком на албуму „Тим“. Истовремено, као нови сингл представљена је и песма "Heaven", коју су заједно написали и снимили Тим и Крис Мартин још 2014. године.

Тим Берглинг, познатији као Авићи, био је много више од продуцента и ди-џеја. Кроз његове величанствене песме милионима је био пријатељ и сапутник у успонима и падовима.

Након што је пре три године одлучио да неће више наступати на турнејама, у дирљивом писму је поручио обожаваоцима да ће наставити да ствара песме са којима свако може да се поистовети. 

Управо се такве песме налазе на његовом постхумном албуму Тим. У питању је колекција од 12 песама које је Авићи скоро у потпуности довршио пре преране и трагичне смрти у априлу 2018. године, након чега су на иницијативу његове породице албум привели крају његови најближи сарадници.

Издање је најављено синглом SOS коју је отпевао Алоу Блек, познат и као вокал Авићијевог хита Wake Me Up.

Уз објаву албума, данас је као нови сингл представљена и песма Heaven, коју су заједно написали и снимили Тим и Крис Мартин још 2014. године, а чију продукцију је овај талентовани продуцент довршио 2016. године.

Такође, једна од претходно довршених песама је и Heart Upon My Sleeve са групом „Имеџин драгонс“, за коју је постхумно једино измењен само последњи стих.

Албум Тим од данас је доступан широм света, а сви остварени приходи ће бити донирани установи „Тим Берглинг“ коју је покренула музичарева породица и која се концентрисала на пружање потпоре у подручју менталног здравља и очување околине, теме које су Авићију биле од велике важности.

У Србији, албум Тим је доступан преко сервиса Дизер и Гугл плеј.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару