„Брикс енд кенс“ и Катарина Пејак појачавају програм прве „Винске баште“

Врхунска вина, пробрани сиреви, концерти, интересантне винске радионице, гастрономски специјалитети, филмске пројекције, забавне игре само су део садржаја који очекује посетиоце првог „Вајн гардена“ који ће бити одржан у Ботаничкој башти, 15. и 16. јуна.

Поподневну забаву манифестације зачиниће наступи ди-џејева, а од 19 до 22 биће одржани концерти сјајних музичара који ће приредити посебан музички угођај.

Осим већ најављених концерата, које ће 15. јуна од 20 часова одржати Лена Ковачевић и Марко Луис 16. јуна, одличну увертиру популарним музичарима ће дати, не мање успешни и инспиративни бенд „Брикс енд кенс“ и веома цењена, код нас и у свету, млада пијанисткиња и кантауторка Катарина Пејак.

„Брикс енд кенс“ ће наступити 15. јуна, а изводиће обраде рокабили и рокенрол хитова с краја педесетих и почетка шездесетих година 20. века. Поставу бенда чини вокал Јелена Симеуновић, а прате је саксофон, труба, гитаре и бубањ, што гарантује одличну рокенрол журку.

Део прве „Винске баште“ биће и Катарина Пејак, која ће 16. јуна од 19 часова у Ботаничку башту пренети атмосферу светских блуз сцена на којима је до сада наступала са великим музичким именима. 

Дипломирала је на музичкој академији Беркли у Бостону, где је добила и награду за достигнуће у писању песама од катедре за композицију. 

Почетком године је издала четврти албум, који је добио одличне оцене, а тренутно је и део „Блуз караван турнеје“. И домаћи и страни критичари и рецензенти изузетно цене Катаринин рад и несвакидашњи таленат који показује свирајући комбинацију блуза, соула, финог џеза, американе и класичног рока. 

„После мале паузе, београдска публика ће имати прилике да чује мој трио састав, са, сада већ устаљеном сарадницом Аном Протулипац (бас гитара, глас) и Пеђом Милутиновићем (бубњеви), са којим ћу први пут наступити. Репертоар ће бити сачињен од материјала са мог актуелног албума Roads That Cross, као и од неких песама које су прошле године чиниле репертоар концерта Killing the Blues, а који је био састављен од мојих омиљених песама других аутора, познатих и неких мање афирмисаних. Биће ово звук мало другачији од оног на албуму, а сарадња са двоје музичара, који ће наступити са мном, ме изразито радује“, рекла је Катарина.

Карте се могу купити преко продајних мрежа „Тикетс“ (Екс „Евентим“), „ДД Тикетс“ и „Гигстикса“, а у цену карте од 1.000 динара по дану улазе сви дневни програми и вечерњи концерти.

Биће омогућен излазак и повратак уз наруквицу, а број карата је лимитиран. Више информација се може пронаћи на сајту „Вајн гаредена“ и страници догађаја на Фејсбуку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару