„Артлинк“, фестивал младих талената почиње 12. јуна

Мисија овогодишњег издања „Артлинка“ је да музиком оплемени музеје и градске споменике културе. Фестивал младих талената, под слоганом „Музички снови летње ноћи“, биће одржан од 12. јуна до 1.јула на неколико локација у Београду и Новом Саду.

Предфестивалски концерт, односно заједнички концерт „Артлинк фестивала“ и Змајевих дечијих игара, на коме ће „Артлинк Балкан“ млади виртуози наступити с ментором Павелом Долежалом из Чешке, биће одржан 9. јуна на Тргу слободе у Новом Саду, Омладинској престоници Европе 2019. године.

„Артлинк“, фестивал младих талената свечано ће бити отворен 12. јуна концертом Камерна фантазија у Народном музеју у Београду.

Фестивалски камерни оркестар наступиће под диригентском управом Константина Адријана Григореа из Румуније, а као солиста наступиће виолинисткиња Ана Тифу (Италија).

Двојац Тифу-Григоре недавно је имао успешан наступ на једном од најпрестижнијих европских фестивала, „Жорж Енеску“ у Букурешту.

„Гитар арт фестивал“ представиће се својим програмом 15. јуна у дворишту Легата Петра Лубарде.

„Артлинк“ и "Diplomacy & Commerce" представиће пијанистички реситал Вашка Данташа (Португал), 19. јуна, у Свечаној сали Скупштине града Београда.

Клавирски трио Лауренц Ајгнер, Марија Радовановић, Петар Пејчић наступиће 20. јуна у Конаку кнегиње Љубице, а 22. јуна биће вече португалске музике O Porto Romantico & Viana da Mota.
Композиције португалских композитора извешће пијанисткиња Софија Лауренцо.

Чувени фаготиста и музички педагог Ђорђо Мандолези одржаће фестивалску мајсторску радионицу за дрвене дуваче од 24. до 29. јуна у Италијанском институту за културу у Београду, док ће завршни концерт ове фестивалске радионице са „Артлинк“ фестивалским оркестром бити 29. јуна у Конаку кнегиње Љубице.

У склопу „Артлинка“ и ове године биће одржана Ноћ клавира, првог јула у Синагоги у Новом Саду, на којој ће наступити пијанистичке звезде, потомак чувене пијанистичке породице Адик Нојхауз из Израела и Золтан Фехервари из Мађарске.

Фестивал за младе таленте традиционално ће кроз Вишеград - Балкан сцену за младе таленте представити младе уметнике и менторе из Мађарске, Чешке, Пољске, Словачке и земаља региона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару