Срђан Марјановић: Музика се развија и иде у новом смеру

Нумера „Пешчани сат“, нова песма и спот Срђана Марјановић и Маје Оџаклијевске, двоје изузетних извођача, имаће званичну промоцију у уторак, четвртог јуна у „Југотону“.

Попут пешчаног сата неумитно истиче време комплетне рок генерације, истакао је Срђан Марјановић гостујући у Јутарњем програму РТС-а, напомињући да је песма Пешчани сат, посвећена онима који су некада сањали „децу цвећа“.

„Стицај околности је да су нови албум, односно два це-деа, која су у једном паковању, посвећена периоду од 45 сентименталних година, и свему што сам ја радио током тог периода. На једном од њих је 12 песама новијег датума, на другом је 18 песама које су неки пресек каријере и можда је интересантно да су ту и прве песме које сам ја снимио са 'Ју групом', са Бором Ђорђевићем, са Томажом Домицељем“, рекао је Марјановић.

Певач истиче да је најважније да је насловна песма која се зове Пешчани сат, песма коју је снимио са пријатељицом Мајом Оџаклијевском.

Посебно је интересантно да је Маја Оџаклијевска хтела да заврши са певањем и каријером а онда је стигла песма Пешчани сат, која је мотивисала Мају да се још једном појави пред публиком.

„Направио сам песму и био ми је потребан женски вокал, песма говори о Мајиној и мојој истини, и пријатељству дугом 30 година. Деца цвећа је симболичан назив за људе који су се бавили музиком и који су пратили музичке трендове седамдесетих“, истакао је Срђан.

Нова песма је прича о људима којима је музика била све на свету, данашњој популацији музика и није више толико важна.

„Све ове године трудио сам се да задржим свој музички стил и звук. Тешко је дочарати време седамдесетих и песма Пешчани сат управо говори о генерацији седамдесетих. Музика је данас технолошки другачија и сматрам да ће увек жива музика, без техномашина бити слушана и имати публику. Музика је данас отишла у другом технолошком смеру, развија се и иде даље“, закључио је Срђан Марјановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару