Ален Исламовић и Кики Лесендрић укрстили гласове

Рок музичар, композитор, текстописац и аранжер Зоран Кики Лесендрић, фронтмен „Пилота“ и певач Ален Исламовић, један од најбољих мушких вокала са простора бивше Југославије, снимили су и објавили спот за дуетску песму „Једино“.

Кики и Ален су рок звезде, које трају скоро 40 година и не постоји фестивал и град у региону у коме нису наступали. Један другог веома цене и зато већ дуго имају жељу да сарађују, што су напокон и остварили.

Нумера Једино је нешто посебно и одскаче од песама које је Кики снимао са „Пилотима“ и зато је одлучио да ову нежну и емотивну песму обогати снагом Аленовог вокала, који је један од ретких, правих рок вокала на овим просторима.

Кики је аутор текста, музике и аранжмана, а поред „Пилота“ у песми се појављују и гудачи, као и пратећи вокали Олга Поповић и Леонтина Вукомановић. Спот је снимљен у култном ресторану „Полет“, који негује само добру музику и чува успомене на златно доба рокeнрола на овим просторима.

Ален је презадовољан песмом и зато ће се она наћи на његовом новом албуму који ускоро објављује, а потом и на Кикијевом албуму који ће изаћи у октобру. Фронтмен „Пилота“ тренутно завршава снимање 19 нових песама, а током лета ће одлучити које песме ће се појавити на новом албуму.

После објављивања албума, Кики планира велику регионалну турнеју, на којој ће Ален бити један од гостију, а и током лета ће имати заједничке наступе.

Кики Лесендрић је чувени аутор предивних, дирљивих песама за сва времена, али за нумеру Једино каже да „дуго није написао такву песму“.

„Инспирација за песме је увек љубав. Све у животу је случајно и одвија се по неком реду који не можемо да контролишемо. Наш живот, спајања и раздвајања су делови неког универзума. Заљубиш се, одљубиш се, неко ти побегне, оде, а ти онда од тога правиш пирамиду“,  рекао је Кики.

Музичари поручују да музика не познаје ни границе, нити издања и да је битно да се допадне људима, а најважније је, како кажу, да се допада њима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару