Састав Кенија Вернера наступа у завршници „Нишвила“

Џез група коју предводи клавириста Кени Вернер, а у којој су и саксофониста Дејв Либман и бубњар Питер Ерскин, као и један од најтраженијих контрабасиста у САД, Немац Јоханес Вајденмилер, имаће један од првих заједничких концерата на фестивалу "Nissvill 2019", 11. августа.

Формални вођа састава је пијаниста, композитор и аранжер али и есејиста, Кени Вернер, који је наступао и снимао са именима као што су Дејв Даглас, Крис Потер, Брајан Блејд...

Виртуоз џез-усне хармонике Тутс Тилманс наступао је са Вернером у дуету 17 година, а сарадња са Џоом Лованом траје већ четири деценије.

Саксофониста, флаутиста, композитор али и аутор више уџбеника – прекретница у џез педагогији, Дејв Либман, једна је од најзначајнијих џез личности од седамдесетих година прошлог па до данас.

Од 1991. године па до 2012. године, у Либмановом саставу, који је изводио еклектичан репертоар, од обрада џез-стандарда, Пучинијевих арија, адаптација композиција Мајлса, Колтрејна, Монка, Кола Портера, али и Битлса, као и оригиналне композиције у распону од ворлд-мјузика и фјужна, па до фри-џеза.

Питер Ерскин је један од најтраженијих бубњара последњих деценија и двоструки добитник награде Греми.

Свирао је у бендовима Стана Кентона и Мејнарда Фергусона, великим групама: "Weather Report", "Steps Ahead", "The Yellowjackets" и "The Brecker Brothers", али и са музичарима који су „између стилова", као што су Џони Мичел, Кејт Буш и Стили Ден.

Најмлађи члан групе, контрабасиста Јоханес Вајденмилер, последњих 20 година живи у Њујорку и „првопозивач“ је великих музичара и састава међу којима су трио "Hank Jones", квинтет "The Carl Allen-Vincent Herring", квартет „John Abercrombie", трио "Joe Lovano", Џорџ Бенсон, Кени Вилер, Џошуа Редман, Клифорд Џордан...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару