Звезде из Рејкјавика отварају нову сезону у „Барутани“

Познати београдски клуб на отвореном, „Барутана“, отвориће летњу сезону 11. маја концертом познатих исландских мајстора плесне електронике, групе "GusGus".

„Барутана“, најлепша летња позорница испод бедема Београдске тврђаве, место је на коме су одржани неке од најбољих журки и концерата. После дуге паузе, отворила је врата 2014. године и у претходних пет сезона имала је низ догађаја који су остали у сећању многобројних посетелаца.

На сцени „Барутане“ наступили су многи водећи извођачи електронске сцене, међу којима су и Марк Најт, „Блек кофи“, „Бука шејд“, Ернан Катанео, Ник Ворен, Џон Дигвид, Тига, „Силикон соул“, Дабфри, Дарен Емерсон, Жил Петерсон, Крис Либинг, Мис Китин, Стив Баг, „Колектив Турмштрасе“ и Моника Круз.

Част да отвори шесту сезону има један од најатрактивнијих и најпопуларнијих електронских састава "GusGus". Они су миљеници сваке публике која воли добре журке и плесну музику, нордијски електро звук, као и магичне и узбудљиве живе наступе са изразитом уметничком нотом. Познати су по електронском звуку и неконвенционалној фузији електра, техна, трип-хопа и хауса, успешно укомпонованом са попом и другим музичким жанровима.

Недељу дана касније, у оквиру „Апгрејд серијала“, у „Барутани“ ће наступити дуо "Mathame" и Радио Слејв. Двојац Mathame долази из подножја Етне али и из креативног окружења несумњиво најзначајнијег светски познатог правца данашњице који предводе „Тејл оф ас“ који су прошлог лета све своје наступе завршавали нумером Nothing Around Us са "Mathame"-овог првог издања . Ове године подијуме широм света са подједнаким успехом окупира њихов нови велики хит Skywalking.

Мет Едвардс је као продуцент најпрепознатљивији под именом Радио Слејв, иначе је утицајни аутор, ди-џеј, љубитељ едита и тражени ремиксер чији уникатан потпис у својој дискографији има широк спектар имена из света плесне музике и шире.

Затим, клабери ће 25. маја у „Барутани“ имати прилику да чују хероину берлинске техно сцене, Елен Алијен. Певачица, продуценткиња, ди-џеј и власница једне од најважнијих издавачких кућа у историји техно музике, последње две ипо деценије обликује глобалну сцену. Њену музику описују као комбинацију моћног механичког и плесног техно звука, зачињеног са електро и ИДМ елементима.

Почетак јуна у „Барутани“ је резервисан за традиционални наступ ветерана прогресив звука Ернана Кантеа и Ника Ворена. Ернан Кантео, аргентински прогресив извођач добитник је престижне награде Буенос Ајреса као истакнута личност у култури. У каријери дугој преко три деценије објавио је 11 албума, 30 синглова и 50 ремикса. Има своју издавачку кућу и установио је светски познату радијску емисију Резидент.

Његов дугогодишњи колега, Ник Ворен је постао један од најтраженијих ди-џејева средином деведесетих година и стекао је репутацију великана електронске, техно и хаус музике. Ремиксовање песама за звезде попут Лане Дел Реј, учврстило је његову позицију мултиталентованог продуцента врхунске денс музике.

Први пут у Београду ће 28. јуна у „Барутани“ наступити пионири пост-дабстепа, утицајни електорински двојац из Лондона, "Mount Kimbie". Овај састав је драстично утицао на електронску музику и директно је заслужан за настанак новог таласа дабстепа крајем двехиљадитих, који је после тога доживео продор у поп културу. Њихов последњи албум Love What Survives уврштен је међу најбоља издања 2017. године, а са њега се посебно издвојила песма Blue Train Lines.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару