Мадона у ревијалном делу „Евросонга“ у Израелу?

Америчка поп звезда Мадона најавила је да ће наступити на такмичењу за Песму Евровизије које се одржава у Израелу следећег месеца.

Планирано је да Мадона отпева две песме у ревијалном делу такмичења за Песму Евровизије, а процењује се да ће њен наступ у Тел Авиву 18. маја пратити више од 180 милиона гледалаца широм света, преноси bbc.com

Наступ су најавили локални промотери компаније "Live Nation Izrael", који тврде да ће наступ истовремено бити историјски и несвакидашњи", а затим је и Мадонин тим за односе с јавношћу потврдио вест.

Већ неколико месеци круже гласине о Мадонином наступу у Тел Авиву, а вест је у понедељак путем Фејсбук странице потврдила организација "Live Nation Izrael", као и компанија "Bluestone Entertainment", чији је сувласник Мадонин менаџер Гај Осери.

Ипак, наступ на такмичењу за најбољу песму Европе могао би да буде проблематичан, јер други музичари, међу којима је и Роџер Вотерс из групе „Пинк Флојд“, позивају на бојкот такмичења због наводног кршења људских права.

Организатори: Коначна одлука још није донета 

Процењује се да ће Мадонин наступ коштати око милион долара (887.000 евра), а трошкове ће покрити канадски милионер Силвијан Адамс, који је последњих година финансирао велике догађаје и концерте, подржавајући тако Израел и борећи се против покрета за бојкот.

„Веома сам узбуђен и почаствован што ћу угостити Мадону у Израелу“, изјавио је Адамс за лист Јерусалим пост. „Верујем да ће њен наступ, праћен групом професионалних плесача, значајно допринети успеху самог догађаја и ојачати позитивну слику Израела“, додао је Адамс.

Ипак, организатори такмичења демантовали су да је наступ америчке певачице сигуран и поручили су у саопштењу да „коначна одлука није донета и да никакви уговори нису потписани“.

„Организатори такмичења ће у догледно време објавити званичне вести о овом догађају“, наводи се у саопштењу.

Мадона има дугу историју односа са Израелом. Чак је и турнеју под називом МДНА започела управо у Тел Авиву 2012. године, преноси bbc.com.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару