Др Неле Карајлић најављује концерт за децу и родитеље

После веома успешног наступа на прошлогодишњем „Бир фесту“, др Неле Карајлић најављује повратак на музичку сцену и концерт који ће одржати на Ташмајдану 25. маја.

Члан „Забрањеног пушења“, једне од најпопуларнијих југословенских рок група из осамдесетих година, др Неле Карајлић је учествовао у хуманитарном Телетону на РТС-у.

Гостујући у Јутарњем програму, познати музичар и писац, наглашава да је постојање организованог система у држави и друштву који ће помоћи оболелим људима веома важно, као и подизање свести о обавезним превентивним прегледима.

„Гледаоци који су се јављали пре свега су се захваљивали нама који смо се ангажовали у овој акцији. Многи од оних који су се јављали су већ излечени и желели су са осталима да поделе поруку да је могуће да се рак победи“, каже др Неле Карајлић.

Из личног искуства, може да посведочи да је попдршка породице, пријатеља, и пре свега, доктора и њему лично много значила, јер верује да је психа пресудна у борби против болести.

„По мојој лаичкој процени, мисли су у стању и да привуку болест, али и да је отерају. Наравно, не значи да можете да пушите, пијете и да се дрогирате. Већ да водите умерен и здрав живот. Али теретана вам неће помоћи уколико су вам мисли тмурне“, мисли Неле Карајлић.

Одлуку да одржи концерт на Ташмајдану 25. маја донео је под притиском својих пријатеља и сарадника. Сматра да је време да публика која је одрасла уз његову музику коначно чује те песме и уживо, јер је последњи пут одржао концерт на Ташмајдану 1996. године.

Насупиће у пратњи групе музичара које назива „Осиромашени уранијум“, за које каже да готово боље познаје његово стваралаштво од њега.

„То је екипа музичара која је била окупљена око групе „Радијација“, а одрасли су уз моју музику. Већ смо имали заједнички пар концерата у Бања Луци и Скопљу и велики на „Бир фесту“ у августу прошле године, тако да одлично сарађујемо“, наглашава познати музичар.

Додаје да му је највећа награда за досадашњи рад чињеница да ликови из његови песама живе и данас и да његова музика и даље функционише као саставни део културног наслеђа.

„Та дјеца која то данас слушају, многи од њих нису ни били рођени када сам престао да свирам ове пјесме, јер сам негде 1998. године прешао у нову фазу са „Но смокинг оркестром“. Видим да постоји читава армија те раје која је захваљујући родитељима то почела да слуша“, каже др Карајлић у Јутарњем програму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару