Игор Винс обећава публици најдубљу, најчистију и искрену емоцију

У сусрет београдском концерту у Дому омладине, певач и композитор Игор Винс објавиће албум снимљен на великом наступу на Калемегдану 2018. године, на којем су Игор и његов бенд одушевили публику.

У дворани „Американа“ Дома омладине Београд, 6. априла ће наступити Игор Винс са својим "Drum, Brass And Keys" интернационалним бендом, који чини снажна дувачка секција, упечатљива ритам секција, егзотични пратећи вокали и две афро-фанки плесачице.

Игор Винс, аутор, певач и инструменталиста обећава да ће се у једном тренутку на бини наћи 25 људи – из Србије, са Кубе, из Бразила и гост са Јамајке.

Ауторску музику Игора Винса карактерише занимљив спој два изражена сензибилитета, са једне стране веома емотивних и опуштајућих балада, и са друге, врло ритмичних и експлозивних нумера. Сам истиче да је жанровски врло тешко одредити његов рад.

„У мојој музици има фанка, афро-бита, регеа, соула, али не може се ставити под једну одредницу. Али идеја која стоји иза тога је најдубља, најчистија, искрена емоција и моја инспирација коју сам покупио широм света, која се стварала на разним путовањима и на турнејама које свирам већ неколико година уназад са Фемијем Кутијем, као и моји дужи боравци у Сенегалу, Малију, на Куби, све се то акумулирало“, објашњава Винс.

Игор Винс је изучавао музику у Сенегалу, Бенину, Малију, Нигерији, Етиопији, Куби, Француској, Немачкој и Србији. Као талентовани инструменталиста наступао је са некима од највећих имена светске музике данас. Године 2011. посветио се свом соло пројекту са екипом музичара из свих делова планете. Његов албум првенац Let's Do It, на коме гостују легендарни Феми Кути, Дин Боуман и Томи Ти, објављен је у мају 2015. године. Исте године на позив легендарног афричког музичара Фемија Кутија, Игор постаје званичан члан чувеног бенда "Femi Kuti & The Positive Force", са којим је од тад свирао на неколико великих турнеја широм света.

Ову привилегију да буде први странац који наступа са породицом Кути, једном од најпознатијих музичких породица на афричком континенту, Игор сматра да је стекао захваљујући томе што је следио своју љубав и своју страст према музици.


 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару