Јелена Розга: Публика прашта грешке настале због емоција

Певачица Јелена Розга, гостујући у Београдској хроници, говорила је о својој новој песми, о томе како јој је било лакше док је била чланица групе „Магазин“, а присетила се и дана када се бавила балетом.

Када је реч о песми Моје пролеће, за коју је музику и текст писала Емина Јаховић, Јелена је рекла да је песму „имала“ годину дана, али да је решила да је тек недавно објави.

„Чекала сам право време, пуно смо ствари радили на песми, пуно смо аранжмана променили. Мислим да се никада нисам толико потрудила и уморила око једне песме, али вредело је“, рекла је Розга.

Додала је да је, између осталог, тражила прави начин на који ће отпевати песму. На крају се одлучила за финалну верзију коју прати видео-спот.

„Спот је леп, искрен и публика је то стварно препознала и заволела“, испричала је Јелена и додала да је свесна да свака песма не може бити хит. „Али, некако сам ову песму баш осећала, то сам ја. Рекла сам – то је то, то је песма за мене“, додала је певачица.

Јелена сматра да код балада песма може да се осети и може да се допадне већ на прво слушање.

„Када се брже песме раде, то је бар мени, пуно теже. У данашње време, наћи праву брзу песму која ће постати хит, то је лутрија“, сматра Розга.

Кад је публика дирне, лако пусти сузу 

Јелена додаје да је она особа која каже увек све оно што јој је на уму. Тако, како тврди, реагује и на концертима.

„Никад се не припремам, никад не знам шта ћу рећи и кад ме публика такне, дирне, ја пустим сузу. Када је изашла ова песма, ја сам је певала и публика је певала са мном од почетка до краја. Ја сам била готова, суза сузу лије. То је прелепи осећај“, искрена је певачица.

Ипак, када певач емотивно реагује на концерту, постоји опасност да се песма не отпева беспрекорно: „Мислим да то публика уопште не замера. Ја кад то послушам дан после на снимку, чујем и неке фалшеве, а то је једноставно емоција – понесе ме“.

Када упоређује соло каријеру са ангажманом који је имала у групи „Магазин“, Розга каже да јој је у групи било лакше, да се тада искључиво бавила певањем и да о другим стварима није водила рачуна, што сада у соло каријери, није случај, нарочито јер воли да се, како каже, меша у све аспекте стварања песме.

Јелена се подсетила и дана када се бавила класичним балетом, који јој је био окупација пуних 12 година. Каже да јој је из тих дана остало добро држање тела, а балет, као нешто прелепо, свакако препоручује девојчицама, иако се, тврди, не каје што није постала професионална балерина.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 11. септембар 2024.
20° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи