Ману Каче и Матија Дедић 14. априла у „Битеф арт кафеу“

Чувени афричко-француски поп и рок музичар, композитор и џезер, али пре свега један од најтраженијих бубњара на свету, Ману Каче, наступиће са чувеним хрватским пијанистом Матијом Дедићем 14. априла у оквиру „Мјузиколоџи Баркафе сешнс“, у клубу „Битеф арт кафе“.

На предстојећем концерту у Београду Ману Каче и Матија Дедић ће премијерно извести нумере са албума који су недавно снимили у Паризу. Овим виртуозима на сцени ће се придружити и контрабасиста из Бразила Ромуло Дуарте.

До сарадње ова два музичара дошло је на иницијативу заједничког пријатеља, Мише Рељића, директора концертног серијала „Мјузиколоџи Баркафе сешнс“.

Каче је прихватио ову сарадњу јер му се, како сам каже, допала Матијина музика.

„Матија је дошао у Париз, имали смо дивних пар дана снимања и мислим да је све изванредно испало“, нада се Каче.

Матија Дедић је окружен музиком од рођења, као композитор и један од најзначајнијих хрватских џез пијаниста. Пред београдском публиком је наступао у пратњи свог оца Арсена, па је и након његове смрти, с мајком Габи Новак изводио очеву музику.

Ману Каче каријеру је почео као бубњар Питера Гејбриела, наставио је с Трејсијем Чепменом, Џонијем Мичелом, Стингом, „Дајер стрејтсом“, док је на овим просторима први пут засвирао у сарадњи са хрватским певачем Џибонијем 2001. године.

У београдском култном клубу „Битеф арт кафе“ наступао је први пут пре 14 година, и с нестрпљењем очекује поновни сусрет са нашом публиком на новој локацији, у простору који је сада проширен и потпуно прилагођен клупским концертима.

Ману је пореклом из Обале Слоноваче, а рођен је у близини Париза где од детињства свира бубњеве. Верује да су његови афрички корени били пресудни за данашњи оригинални стил који описује као мешавину афричког ритма, класичних удараљки и елемената џеза.

„Када свирам џез називају ме рок бубњарем, а када учествујем у рок пројектима, критика о мени пише као о џезеру Мануу Качеу“, каже овај уметник и додаје да само покушава да буде свој и иновативан колико и музика коју свира.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару