Почињу дани Дарка Рундека у Београду

Музичка манифестација „Дани Дарка Рундека у Београду“ почиње првог марта у Дому омладине. Музичар ће до седмог марта представити своје разнолико и богато стваралаштво, као и актуелне пројекте.

Како најављују организатори, предстојећих пет концерата Дарка Рундека биће различити по репертоару, поставама музичара и простору.

Рундек ће са својим пратећим бендом „Екипа“, другог марта одржати концерт у дворани Американа, на коме ће свирати, како најављује, материјал који су људи мало ређе чули.

Манифестација се наставља четвртог марта у „Клубу“ Дома омладине Београда концертом експерименталног бенда "Cul-De-Sac" у коме Рундек, још од краја осамдесетих свира бас.

"Cul-De-Sac" негује слободну импровизацију и како каже Дарко, ова група је направила неке од њему најдражих концерата. 

Манифестација се петог марта сели у велику дворану Дома омладине где ће Andreja, Rundek & Ekipa "Fticceki" концертно промовисати управо објављени албум Мура Мура. Поменути албум ће прва моћи да купи публика у Србији, на концертима у Дому омладине и то на це-деу (Менарт) и винилу (Лонг Плеј).

Певачица Андреја Курелец-Кошавић, Рундек и Екипа уз учешће двоје чланова „Цинкуша“ представиће се београдској публици извођењем изворних међимурских песама, какво су забележили на Мура Мура.

„Андреја пева међимурске песме које имају архаичну ноту, која је прекрасна и за мене је била инспирација одувек. Андреја је врло харизматична особа, стара блузерка... Ми је пратимо свирајући музику која нам је најдража. То вече нам је посебно важно и њему се посебно радујем“, истиче Рундек.

Дани се завршавају седмог марта распродатим концертом Рундек карго трија у Великој дворани Дома омладине, где ће Дарко заједно са виолинисткињом Исабел и мултиинструменталистом Душаном Дуцом Вранићем изводити песме са њихових албума Плави авион и Мостови.

На Данима Дарка Рундека, публика ће моћи да конзумира пића искључиво из трајних чаша које се не бацају. Посетиоци концерата ће моћи да, на неколико пунктова, за 100 динара кауције добију чашу коју могу понети као сувенир или је вратити на пункт и добити назад 100 динара.

Манифестацију организује „Лонг Плеј“ уз подршку Дома омладине Београда.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару