Упознајте музичке бисере трећег доба

Они су један од најстаријих хорова, али не према датуму оснивања већ по годинама певача. Двадесет београдских сениора чланови су етно хора „Бисери“. Доказују да за песму никада није касно.

Kажу да треће доба уопште не мора бити досадно, нарочито уколико пензионери имају неки хоби. Упознали смо пензионере којима је хоби извођење етно песама, а екипа РТС-а се ушуњала на час вокалне етно групе „Бисери“.

Можда су ретки попут бисера, али се и те како се могу пронаћи сениори који се не устручавају да запевају.

„Сваког понедељка се одржавају пробе од 13 до 15 часова. Имамо и солисте и дуете и око двадесетак песама је на репертоару што се групе тиче“, указује радни терапеут Геронтолошког центра Драгана Димитриевски. 

Пензионери са Врачара пре две године окупили су се у удружење етно певача. Заборављене српске песме изводе и они са подужим певачким стажом и они који су први пут пустили глас.

Верица Угриновић каже да никада раније није певала, али ни играла. Тек у пензији постала је активна и у хору и у фолклору. Њен колега у хору Рајко Борић додаје да није сигуран у свој таленат.

„Можда добро певам, можда и не певам, ко то зна? Али ево ме у хору. Хоћу да се дружим, много ми је добро овде, са свим овим мојим девојчицама много смо добри и лепо се дружимо“, каже Рајко.

Како је дружење важније од песме потврђује и пензионерка Гордана Вуковић.

„Те етно песме други хорови односно групе не певају. А ми смо то изабрали и дружимо се. Ипак, мало има момака, више нас је бака“, указује Гордана.

У непрестаној су потрази за новим музичким бисерима. И зато је њихов позив другарима пензионерима стално отворен - најпре за дружење а потом и да заједничким снагама од заборава сачувају старе етно песме. Остављамо их да уживају, а они нас испраћају као што су нас и дочекали. Овога пута нешто другачијом песмом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару