Први „Монтенегро бир фест“ на Цетињу

Са циљем повећања туристичке понуде Цетиња и развоја бренда „Белгрејд бир фест", град Цетиње и Београдска културна мрежа организоваће први „Монтенегро бир фест", од 18. до 28. јула.

Градоначелник Цетиња, Александар Кашћелан, сматра да ће ова манифестација допринети туристичкој и културној промоцији Цетиња и Црне Горе, али и новом позиционирању Цетиња као места које нуди разноврсне забавне, културне, гастрономске и спортске садржаје у току целе године.

„Као природни партнери и сарадници, наметнули су се Туристичка организација Црне Горе и Београдска културна мрежа, која већ 16 година у Београду успешно организује „Бир фест“. Под њиховим брендом ће бити организован и први „Монтенегро бир фест“, истакао је Кашћелан на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, подршка организацији оваквог фестивала део је напора градске управе да подигне туристичку понуду Цетиња на виши ниво, али и да, у сарадњи са Националном туристичком организацијом, допринесе квалитетнијој понуди Црне Горе у току летње сезоне.

„Монтенегро бир фест“  на Цетињу, није усмерен само ка једној циљној групи, већ нуди пажљиво биране садржаје намењене свим старосним добима. Инклузиван је у смислу обједињавања угоститељско-туристичких услуга и понуде локалних произвођача, и коначно, промовише проактивну заштиту животне средине“, додао је Кашћелан.

Директор маркетинга „Белгрејд бир феста“, Александар Срдић, рекао је да тај фестивал, са 16 година успешног трајања и 8,5 милиона посетилаца, слови за најпосећенији те врсте у југоисточној Европи, те да је намера да „Монтенегро бир фест“ постане традиционална манифестација.

„У претходних 16 година добили смо много позива из Црне Горе поводом организовања „Бир феста“, али смо у овоме са Цетиња препознали искреност. Цетиње има велики фестивалски потенцијал и после прве посете, одмах се родила идеја како би манифестација требало да изгледа“, рекао је Срдић.

Најавио је да ће фестивалски простор чинити седам зона са различитим програмским садржајима и гастрономском понудом.

„Једна зона ће бити посвећена искључиво музичком програму са великом понудом пива. Имаћемо зону намењену промовисању класичне музике, али и друштвено одговорну зону“, навео је Срдић и додао да се намера градских власти о новој туристичкој понуди Цетиња поклопила са визијом организатора фестивала.

Председник крафт пивара Црне Горе, Срђа Јововић, рекао је да је „Монтенегро бир фест“ права прилика за представљање домаћих произвођача пива.

„За крафт пиваре ово је велики догађај, где ће произвођачи моћи да се представе како грађанима Црне Горе, тако и туристима, који ће моћи да уживају у музичком фестивалу и пробају нова пива. Представићемо домаће укусе, заједно ћемо учествовати у овом спектаклу и подржати произвођаче из Црне Горе“, нагласио је Јововић.

Прва велика презентација „Монтенегро бир феста“ биће на 41. Међународном сајму туризма, који ће бити одржан од 21. до 24. фебруара у Београду. Тада ће бити потписан и уговор о организацији фестивала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару