Бона, Вест, Каче, Дедић овог пролећа на „Мјузиколоџи“ свиркама

Пролећну сезону концертног серијала „Мјузиколоџи Баркафе сешнс“ отвориће Ричард Бона, басиста, певач и кантаутор пореклом из Камеруна са својим бендом концертима 10. и 12. марта у београдском клубу „Битеф арт кафе“.

Камерунски уметник овенчан је најзначајнијим наградама и признањима на интернационалном нивоу, као што су Греми и "Victories du Jazz Award" за најбољег интернационалног уметника 2004, а свирао је и снимао са великанима попут Мајк Стерна, Џорџа Бенсона, Пета Метинија, Чаке Кан, Стивa Геда, Џонa Леџенда и многих других.

У Београду ће наступити са својим петочланим бендом.

Још један маестро на басу, америчка фанк дива, певачица и штићеница легендарног Принса, Ник Вест, наступиће 26. марта, такође у клубу „Битеф арт кафе“.

Експлозивна појава на бини није довољна да опише начин на који се Ник креће, задивљује и шокира масу где год да наступи.

Прави је чаробњак на сцени, док пева, плеше и слепује по својој бас гитари, а такође је специфична по чироки фризури која је, симболично, у облику бас кључа.

Уз биографију која укључује рад са „Квинси Џоунс продукцијом“, Принсом, Џоном Мејером, Мејси Греј, Дејвом Стјуартом из групе „Јуритмикс“ и многим другим великим именима, Ник Вест је много више од само још једног лепог лица.

Чувени афричко-француски шоумен, поп и рок музичар, композитор и џезер Ману Каче наступиће 14. априла, у клубу „Битеф арт кафе“.

Каријеру је започео као бубњар Питера Габријела, наставио са Трејси Чепмен, Џони Мичел, Стингом, групом „Дајер стрејтс“, док је на овим просторима први пут засвирао у сарадњи са Џибонијем 2001. године.

Овог априла публика ће имати прилику да га чује у потпуно другачијем издању раме уз раме са једним од најзначајнијих хрватских џез пијаниста Матијом Дедићем.

Окружен музиком од рођења, овај пијаниста је пред београдском публиком наступао у пратњи свог оца Арсена, па је након његове смрти са мајком Габи Новак изводио очеву музику.

Наша публика га већ добро познаје, с обзиром на то да је приређивао и солистичке концерте и наступао са различитим уметницима из сфере џез, поп или етно музике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару