Курт Вајл на „Арсеналу“

Култни амерички инди-рок музичар Курт Вајл са својим пратећим бендом „Вајолејторс“ наступиће први пут у Србији 22. јуна на Главној бини „Арсенал феста 09“ у Крагујевцу!

Некадашњи суоснивач и краткотрајни члан бенда "The War On Drugs", Курт Вајл се отиснуо у соло воде деби албумом Constant Hitmaker (2008), да би у наредној деценији постао један од најзанимљивијих светских рок фронтмена, гитариста и аутора.

Уз подршку бенда „Вајолејторс“, Вајл је наредним издањима God Is Saying This to You и Childish Prodigy (2009), Smoke Ring For My Halo (2011), Wakin in a Pretty Daze (2013) и b'lieve I'm goin down (2015) понудио моћан каталог песама, живахних и екстатичних, осунчаних и рефлективних, прожетих маштовитим гитарским поигравањем, које би звучале сјајно и пре 30, а биће сјајне и за 30 година.

Са Аустралијанком Кортни Барнет објављује заједнички Lotta Sea Lice, који по многима бива један од најбољих албума 2017. године, а Куртов значај на музичкој сцени показује и наступ испред легендарног Нила Јанга пред 90.000 посетилаца на фестивалу у Квебеку. Коначно јесенас стиже седми албум Bottle It In, који је високо рангиран на листама најбољих албума у часописа какви су Ролингстоун, НМЕ...

У тренутку кад се припрема за нови низ наступа, међу којима је и „Арсенал“ 22. јуна, Курт је управо објавио нови сингл Timing Is Everything (And I'm Falling Behind за „Амазон мјузик“.

„Волимо кад смо овако сведени, а одзвања и звучимо што је 'живље' могуће. Снимак је био један од многих који су конкурисали за место на новом албуму, али уместо тога крећемо овако да их откривамо“, каже Курт.

Раније су најављени наступи на „Арсеналу 09“ америчког треш метал бенда „Тестамент“ 19. јуна, кантаутора Милета Кекина 20. јуна и панк рокера „Хладно пиво“ 21. јуна.

Комплет улазница за сва четири дана „Арсенала“ кошта само 2.300 динара преко „Тикет вижона“ (бившег „Евентима“), а у Крагујевцу у Дому омладине Крагујевца, билетарници Дечијег позоришта и у „Да Гама травелу“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару