И Миле и „Хладно пиво“ на „Арсеналу“ у Крагујевцу

Култни панк рок бенд „Хладно пиво“ и његов фронтмен Миле Кекин долазе на „Арсенал Фест 09“, који ће бити одржан од 19. до 22. јуна у Крагујевцу.

„Арсенал“ је први фестивал на коме ће Миле наступити најпре самостално као кантаутор 20. јуна на Гарден стејџу, где промовише нови албум Кућа без крова, а дан касније певаће на главној бини са матичним бендом „Хладним пивом“.

„На 'Арсеналу' ћу наступати најприје сам, као предгрупа свог бенда 'Хладно пиво'. Вјерујем да ће то изазвати доста пометње међу људима, ко шта сад где свира, али то је први пут да смо се нашли у таквој ситуацији. Није исти дан, па ће бити људима лакше да уживају у свиркама“, нашалио се Кекин.

За албум Кућа без крова Кекин је снимио десет помно бираних и врхунски одсвираних ауторских и делом аутобиографских песама, које се жанровски разликују од материјала који иначе изводи на концертима свог матичног бенда. 

Са новог албума су као синглови и спотови издвојене песме Рено 4, Атлас, Такав пар и Атлантида.

„Не радим исту ствар као са 'Хладним пивом'. Свирам са свирачима који су ме пратили на Кући без крова, песме са тог албума, као и са прошлог У два ока. Знам да није публици лако одвојити ме од 'Хладног пива', али управо је то потребно када дођете на мој соло концерт. И текстуално и музички је ово сасвим други филм, пуно смиренији и с главним јунаком који јако личи на мене“, каже Кекин.

„Хладно пиво“ за свој наступ 21. јуна на централној бини „Арсенала“ припрема, каже Миле, „комбинацију хитова које људи све већ знају“.

„Вјерујем да ћемо мало освјежити репертоар и представити и неке пјесме које дуго нисмо свирали. Ове године смо одлучили свирати само велике фестивале. Враћамо се на 'Арсенал', где сам био запањен самом локацијом, која је фантастична. Као из романа Чарлса Дикенса, као да свираш у индустријском кварту у Енглеској. То ми се одмах свидело, као и светска продукција звука“, објаснио је Миле.

Један од регионално најзначајнијих бендова, „Хладно пиво“ три деценије рада обележило је прошле зиме великим концертом у загребачком Дому спортова где је снимљен недавно објављени двоструки ЦД и блу-реј 30 година - Greatest Hits Live, са ког је као сингл издвојен Једним осмијехом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару