Озбиљан рокенрол уз Кикија и „Пилоте“ 10. јуна на „Ташу“

Коначно имамо супер звук какав заслужује бенд са три соло гитаре који „разваљује“, каже Зоран Кики Лесендрић, који ће 10. јуна наступити са својим „Пилотима“ у легендарном концертном простору београдског стадиона „Ташмајдан“.

Озбиљан рокенрол уз Кикија и „Пилоте“ 10. јуна на „Ташу“ Озбиљан рокенрол уз Кикија и „Пилоте“ 10. јуна на „Ташу“

Док уговара последње детаље око концерта до којег му је веома стало, Кики Лесендрић каже да спремају посебну расвету и озвучење какво досад „Пилоти“ никада нису имали на концертима.

„Имамо малу фрку пред концерт, јер на 'Ташмајдану' нисмо наступали од 1987. године. Гарантујемо озбиљан рокенрол јер ће на сцени бити 10 озбиљних музичара који ће енергијом испунити 'Таш'. Гледао сам прогнозу и све ће бити као у наслову једног од мојих старијих албума - Осмех летње ноћи“, рекао је Лесендрић за Танјуг.

Вођа „Пилота“ открива да ће публика на концерту имати прилике да чује много балада: „Знају сви да сам писао добре баладе и свираћемо их у новим аранжманима. Наша идеја је да свирамо озбиљан рокенрол на 'Ташмајдану', јер је то култно место у историји културе Београда“.

Цењени поп композитор каже да су „Пилоти“ избегли судбину неких великих бендова у некадашњој Југославији као што су „Бијело дигме“ или „Рибља чорба“ који су или нестали или опстају на старој слави.

„Још имам стваралачки набој да пишем добре рокенрол песме које су мени битне. На нашу велику радост и публика то прихвата. Од 2008. године написао сам и са бендом одсвирао и снимио три албума. У том периоду смо снимили и један живи албум да би пренели ту феноменалну атмосферу са наших концерта. Публику не занимају ни године, ни састав бенда, ни место, већ да ли ти можеш да им приуштиш одличну свирку и емотиван провод. То је све“, објашњава Лесендрић.

За њега није изненађење да на концертима „Пилота“ има много клинаца који немају појма шта је значила и који бендови су чинили музичку сцену осамдесетрих година прошлог века.

„Клинци су препознали своју музику у овоме што радимо. Воле песме као што су Те ноћи смо се потукли због ње или Како си лепа. Све то је доказ да је добар рокенрол увек у моди и да ти момци и девојке воле да дођу на добру свирку“, каже Лесендрић.

Од млађих бендова који су тренутно активни на простору некадашње Југославије Лесандрић издваја „Дубиоза колектив“.

„Њихови концерти су наша веза са реалношћу. Озбиљан бенд. Видео сам неки бенд из Далмације који праши панк. Добра је алтернативна словеначка сцена. Има и код нас клинаца којима су потребни бољи канали комуникације како би стигли до публике“, закључио је Лесендрић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи