„Љубојна“ затворила музички програм фестивала „Маглич“

Македонска етно група „Љубојна“ затворила музички програм фестивала „Маглич“, а сви који синоћ нису били на Тргу српских ратника пропустили су наступ сјајних музичара и уживање у гласу Вере Милошевске који једноставно милује.

„Љубојна“ затворила музички програм фестивала „Маглич“ „Љубојна“ затворила музички програм фестивала „Маглич“

Када је синоћњи концерт почео одличним извођењем познате македонске песме Зајди, зајди,  одмах је било јасно да Краљевчане очекује право уживање. Састав су предводили певачица Вера Милошевска и басиста Оливер Јосифовски.

Тргом се ширио звук трубе, играло се и певало уз Русе косе, Јовано, Јованке, Излегу да се рашета, врло популарну Твоите очи, Лено, а публика је, вођена причом певачице Вере Милошевске, која је између нумера објашњавала о чему песме говоре, имала осећај да је на дивном музичком путовању светом.

Све то било је зачињено, веровали или не, реповањем.

„'Љубојна' је бенд који постоји већ шеснаест година и бави се музиком која извире из Македоније, а ипак има много светског утицаја. То је музика у којој се свако може препознати. У Македонији је ускрсла у последњих пет година и живи у свакој кући, на свакој прослави, на
великој и малој сцени“, објаснила је Вера Милошевска.

У Србији су први пут наступали на Нушићијади у Ивањици, а недавно су концерт одржали у Београду. До сада су издали девет албума и планирају турнеју по Балкану, а ускоро наступају у Казахстану.

„Драго нам је што смо у Краљеву. Диван је град. Завидим вам, јер су код вас у Србији сви градови живи, увек се нешто занимљиво дешава, а најдраже ми је то што нас је ваша публика одлично прихватила“, захвалила се певачица Краљевчанима на крају концерта.

Током концерта, Вера је пожелела, како је рекла, да ураде и нешто што у Србији никада пре нису – да направе селфи са публиком.

Осмеси са те фотографије на лицима и извођача, и публике, у којој је један од гледалаца
на самом крају концерта рекао како се „просто осећа загрљен том дивном македонском етно музиком и умилним гласом Вере Милошевске“, говоре више од сваке друге изговорене или написане реченице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи