Незаборавна слављеничка ноћ „Ван Гога“

Група „Ван Гог“ прославила је свој 30. рођендан спектакуларном рокенрол журком! Дводелни, акустични и електрични концерт, уз подршку неколико ди-џејева, у суботу увече (до раних јутарњих часова) пратило је око 6.000 посетилаца у распродатој београдској дворани „Белекспо центар“.

Незаборавна слављеничка ноћ „Ван Гога“ Незаборавна слављеничка ноћ „Ван Гога“

„Част нам је да ову ноћ делимо са вама“, поручио је фронтмен Звонимир Ђукић-Ђуле на почетку акустик сета који је припао песмама Вилине воде, Мама (коју је већ певала читава дворана), Шта ако...

На визуелно импресивној бини постављеној у средини дворане, Ђуле, бубњар Србољуб Радивојевић, басиста Дејан Илић-Цвика и гитариста Бане Глуваков – појачани на гитари  дугогодишњим продуцентом Војом Аралицом и клавијатуристкињом Сањом Ђуричић – извели су и акустични Опасан плес, Земљу чуда...

„Од неких песама ћемо се вечерас опростити, а неке дочекати раширених руку. Једна од њих је Откад те нема, најавио је Ђуле песму која се прелила у За године твоје.

Ђуле је током наступа непрекидно обилазио све четири стране бине, а комуникацију је наставио и силаском у публику док је пловио Брод од папира. Бенд је акустични сет ефектно завршио само наговестивши тему безвременог хита Неко те има.

Као што је на почетку вечери публику загрејавао ди-џеј Петровиц Југославија, тако је сада ди-џеј Пуки одржавао добру атмосферу до почетка електричног сета „Ван Гога“.

„Укључивши струју“, „Ван Гог“ је протутњао кроз „Белекспо центар“ већ са Неумерен у свему, а за обожаваоце бенда права посластица били су рани радови Трагови прошлости и Твој смех (песма која од 1986. године није свирана на концертима).

Тресла се дворана уз, Пулс, Киселину и Пут, бенд је одсвирао и Глас, Рођендан, Замисли, Поље снова, Прву и последњу кап... За крај званичног дела изведене су песме Басна и Списак разлога.

У слављеничкој ноћи Ђуле није пропустио да помене и у дворани присутног првог певача групе Горана Милисављевића, као и бивше басисте, Драгана Поповића и Драгана Ивановића.

Балада Клупко отворила је овацијама дозван бис, на коме је „Ван Гог“ отпрашио Неко те има, Коло и Анђеле мој брате.

Остатак ове незаборавне ноћу публика је могла да се забавља уз сетове ди-џеј Пепеа и ди-џеј Марка Вија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару