„Бијело дугме“ направило концерт за памћење

Горан Бреговић, Ален Исламовић и Младен Војичић Тифа наступили су пред београдском публиком на првом од три концерта у Комбанк арени. Други је заказан за 20, а трећи за 26. новембар.

„Бијело дугме“ направило концерт за памћење „Бијело дугме“ направило концерт за памћење

Различите генерације уживале су заједно у музици највећег југословенског бенда свих времена. Први у серији од три концерта „Бијелог дугмета“ у Арени почео је култним хитом Ноћас је ко лубеница пун мјесец изнад Босне.

После 11 година београдска публика могла је да ужива у музици „Бијелог дугмета“ која је обележила одрастање и младост многих генерација. Шта је публика могла да очекује вечерас, Горан Бреговић просто је одговарио: „Бијело дугме“.

„Због оваквих концерата човек узме да свира гитару. Београдски концерт се увек разликује од других. Не знам зашто. Увек има неку посебну температуру. Сви смо под малим стресом, али биће све у реду“, рекао је пред концерт Бреговић за РТС.

Према његовим речима, ова турнеја „Бијелог дугмета“ је важна јер већ дуго времена није свирао „пред нашима“.

„Није то исто. Свирам нашој публици и свирам песме којих сам се ја ужелео“, истиче Бреговић, еуфорично обећавајући добар провод уз речи: „Ако се ја добро проведем, и ви ћете“.

„Бијело дугме“ се сматра највећом балканском рок-групом свих времена.

Током 15 година (1974-1989) објавили су девет студијских и три концертна албума, које публика и данас слуша.

Поводом 40. рођендана „Бијелог дугмета“, Горан Бреговић, Ален Исламовић, Младен Војичић Тифа и „Оркестар за свадбе и сахране“ кренули су на светску турнеју под називом: „Ко не полуди, тај није нормалан“.

Турнеја је почела 14. јуна 2014. године концертом у Љубљани, а затим су током две године и уследили наступи у Бечу, Цириху, Минхену, Франкфурту, Стокхолму, Њујорку, Чикагу, Торонту, Скопљу, Новом Саду, Будви, Дубровнику, Пули, Загребу, Сплиту, Ријеци, Тузли, Мостару, Бихаћу и другим градовима широм света - од Аљаске до Аустралије.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару