До следеће године, „Продиџи“ и Виз Калифа спустили „Егзит“ завесу

Легенде електронске музике „Продиџи“ и амерички репер Виз Калифа били су задужени за спектакуларни опроштај „Егзита“ са десетинама хиљада обожавалаца, а може се рећи да су оправдали очекивања. Овогодишњи „Егзит“ је оборио и рекорд са више од 195.000 посетилаца.

Без дилеме највећи број посетилаца на овогодишњем „Егзиту“ био је ноћас, што је и било за очекивати с обзиром на то да су на Петроварадинској тврђави наступале можда и највеће звезде овогодишњег фестивала Виз Калифа и „Продиџи“.

Виз Калифа је потврдио статус највећег репера данашњице направивши спектакл какав може само неко ко је на врхунцу каријере, чија је харизма у једном тренутку изазвала паузу да би публика аплаудирала, скандирала његово име и вриштала готово пет минута без престанка.

Течно реповање, уиграна продукција и широк осмех пратили су хитове Black & Yellow, Taylor Gang, Young, Wild and Free, We Dem Boyz, док је за крај остављена балада See You Again, чији рефрен је хорски певало преко 30.000 људи.

Кулминација емоција, интензитета и дубоког односа који „Продиџи“ имају са својим омиљеним фестивалом, што су потврдили више пута и пред камерама и уживо, синоћ је превазишла све њихове концерте у Србији још од давне 1995. године.

Од тренутка кад су истрчали на бину и кренули да певају Breathe публика се претворила у један организам из којег лете бакље, заставе, мајице, али и салве емоција у концерту који ће се препричавати генерацијама које долазе.

Мејн стејџ је синоћ распаметио и Стормзи, који је публици поручио: „Србијо, ово је историјски тренутак, људи ће се окретати уназад на ову ноћ и рећи да су присуствовали историји“.

Према информацијама које је Танјуг добио од организатора фестивала, последње вечери овогодишњег фестивала на Петроварадинској тврђави се окупило више од 55.000 посетилаца, а тачан број организатори ће касније бити објављен.

Оно што се зна јесте да је пола сата пре поноћи посета била за 12.000 већа него у исто време предходне вечери, а на улазима у фестивалски простор и после поноћи је била огромна гужва, па ће судећи по томе, досадашњи рекорд бити значајно премашен.

Осим главне бине изузетно квалитетан програм је био и на другим фестивалским бинама, а једна од звезди вечери била је и легенда југословенске музике Јосипа Лисац, чији наступ је пропратио велики број углавном старијих посетилаца.

У врелу атмосферу последње вечери „Егзита“ одлично се уклопила и финална утакмица Европског првенства у фудбалу Француска - Португал, чији директан пренос је пратио велики број гледалаца преко видео бима постављеног на „Реге стејџу“.

На Петроварадинској тврђави је спуштена завеса на овогодишњу „Егзит“ магију, а „Егзит“ авантура се наставља на плажи Јаз у Будви, где ће од 14. до 16. јула бити одржана летња верзија - „Си денс“ фестивал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи