Шанса за младе музичаре на „Егзиту“!

Фестивал „Егзит“ и Студентски културни центар Нови Сад покренули су конкурс за младе музичаре, који им доноси шансу да наступе на некој од водећих бина на Петроварадинској тврђави од 7. до 10. јула.

Конкурс је отворен за 30 најбољих састава и уметника из целог света, а организатори позивају бендове, диск џокеје и све музичаре да се већ од данас пријаве путем апликације на сајту www.exitmusic.rs.

Конкурс ће трајати до среде 11. маја, а неопходно је да сви заинтересовани отворе профил и поставе најмање две своје нумере или ди-џеј микса на стриминг сервис Саунд клауд и да их уз пратећу биографију, фотографије и назначен музички жанр уврсте у своју пријаву.

У позиву се наводи да је за све извођаче који већ имају своје профиле на овом сајту, довољно да на својој личној страници кликну на пријаву за 2016. годину.

Селекторски тим ове године чине новинарка РТС-а и ауторка емисије „Бунт“ Бранка Главоњић, музички уредник МТВ Адрија и оснивач издавачке куће „Лампшејд медија“ Никола Јовановић.

Као селектори појављују се и суоснивач „Концерта године“ и музички уредник Радија Нови Сад Обрад Шкрбић, музички новинар РТВ-а и емисије „Грување“ Душан Мајкић и програмски уредник СКЦНС Игор Тодоровић.

Међу члановима жирија су и водитељи „О радија“ Алма Ковчић и Дашко Милиновић, као и главни уредник магазина "Nocturne" Марко Ристић, док ће свој глас за најбоље дати и представници програмске продукције „Егзит“ фестивала Константин Ползовић и Милан Ракић.

И публика ће имати прилику да да свој глас, јер ће они са највише лајкова и подршке на друштвеним мрежама Фејсбук, Твитер и Саунд клауд имати веће шансе да наступе на фестивалу.

Највећи број извођача наступиће на "Future Shock", а некима ће бити пружена прилика да наступе и на бинама "Fusion", "Explosive", "No Sleep Novi Sad", "Urban Bug" и "Gaia eXperiment Trance Stage".

Протеклих година на овај конкурс пријављивало се укупно близу 5.000 извођача, а само прошле године од 411 пријављених извођача из 31 земље, изабрано је рекордна 43 извођача, међу којима су два победника конкурса наступила на главној бини фестивала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару