Дивна и „Мелоди“ вечерас у Центру „Сава“

Концертом под називом „Београд у сусрет Васкрсу“, Дивна Љубојевић и њен вокални ансамбл „Мелоди“ вечерас ће у Центру „Сава“ прославити 25 година рада и представити недавно објављени це-де „Антологија најлепше духовне музике православног истока“ у издању ПГП РТС-а.

Дивна и „Мелоди“ вечерас у Центру „Сава“ Дивна и „Мелоди“ вечерас у Центру „Сава“

Публику очекују и добра музика и добра слика, обећава Дивна Љубојевић.

„Извешћемо наш стандардни репертоар који обухвата српску, руску, грчку и бугарску музику византијског културног круга. Као гости наступиће 'Интермецо квартет' који ће са мном одсвирати две композиције“, истакла је уметница.

Према њеним речима, специфичност концерта биће извођење акапела композиција Совјет превјечни Павела Чеснокова и Тебе појем Сергеја Рахмањинова, овог пута у пратњи гудачког квартета „Интермецо“.

„Композитори су обично користили клавир као хармонски инструмент ради компоновања и слушања коначне хармоније композиције. Када схватите да је нешто прешло са клавира на песму која има библијски, псаламски и литургијски текст то мора да је у реду и значи да се тиме не скрнаве ни музика ни текст“, истакла је Љубојевић.

Публику очекује „диван, визуелно обогаћен и музичким искоцима освежен концерт“, а певати духовну музику у дворани као што је Центар „Сава“ увек је звучни изазов јер, како Дивна истиче, природа духовне музике захтева акустику налик црквеној.

„Дочарати прави звук је задатак! Од певача се тражи мајсторство, а од технике да врхунски презентује то мајсторство. Концерт у Центру 'Сава' је и својеврсни догађај, не само музика, тако да је и то изазов. Додати нешто, а не пореметити и одузети тим додатком суштину. Све је ово добра страна певања у тој дворани“, објаснила је уметница која предводи воклани ансамбл „Мелоди“.

Концерт „Београд у сусрет Васкрсу“ одржава се под покровитељством градског Секретаријата за културу, у оквиру манифестације „Дани Београда“.

Дивна Љубојевић и „Мелоди“ 23. априла наступају у новосадској Синагоги.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару