Београд ће од 20. до 25. априла бити престоница аргентинског танга

Jедан од највећих интернационалних фестивала аргентинског танга у Европи одржава се седми пут заредом у Београду, у организацији Института „Tанго натурал“.

Београд ће од 20. до 25. априла бити престоница аргентинског танга Београд ће од 20. до 25. априла бити престоница аргентинског танга

Поред низа узбудљивих догађаја намењених плесачима из Србије и целог света, Београдски танго сусрет (Belgrade Tango Encuentro) нуди и велики број бесплатних програма за све заинтересоване суграђане.

Фестивал траје од 20. до 25. априла, а о његовом значају за културно-туристичку понуду нашег главног града, а и целе земље, говори чињеница да сваке године овим поводом у Београд долази више од 700 страних гостију, из педесетак земаља.

Београдски танго сусрет доноси прави танго-маратон, што значи да се током његовог трајања, танго плеше непрекидно, дању и ноћу, на три различите локације: Студентски културни центар, „Миксер хаус“ и „Театар 78“.

Поред плесних радионица које воде најпознатији аргентински танго плесачи и великих плесних вечери – милонги, учесници фестивала могу да плешу и током дана, као и на „афтер парти“ милонгама.

Бесплатни догађаји

У циљу промоције културе аргентинског танга, организатори су и ове године обезбедили низ бесплатних догађаја за све заинтересоване суграђане. Они обухватају часове танга, концерте и плесне радионице, а одржаће се у Великој сали Студентског културног центра, у периоду од 21. до 23. априла.

Тако ће звезде аргентинског танга, Иван Теразас и Сара Грдан, одржати велики, бесплатни јавни час за све генерације, у петак, 22. априла, од 20,30 часова.

Дан касније, са почетком у 21 час, моћи ћете да уживате у концерту оркестра „Тангуанго“ и специјалног госта Марка Коглана, који већ годинама пева у најпознатијим дворанама Буенос Ајреса.

Своје место на фестивалу наћи ће и најмлађи љубитељи плеса. Они ће у четвртак, 21. априла, од 19 часова моћи да учествују на часу Балетанго плеса за децу или једноставно да уживају у наступу девојчица које већ неколико године похађају овај плесни програм.

Богата понуда бесплатних догађаја, као и цео фестивал, биће заокружени великом милонгом у „Миксер хаусу“, на којој ће још једном наступити оркестар „Тангуанго“ и Марко Коглан.

Ово плесно вече које је отворено за све домаће и стране плесаче, али и за све заинтересоване грађане који се не баве плеснм, одржаће се у понедељак, 25. априла, са почетком у 22 сата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару