Амерички полицајци позивају на бојкот Бијонсине турнеје

Подршка америчке полиције бојкоту светске турнеје певачице Бијонсе изгледа да се захуктава, иако критичари овакву акцију оцењују као непотребну.

Братски ред полиције Мајамија, организација која окупља тамошње полицајце, позвао је на бојкот предстојеће светске турнеје коју Бијонсе започиње у априлу у Марлинс парку у том америчком граду.

Осуде Бијонсе су кренуле скоро одмах након што је музичка суперзвезда објавила контроверзни видео-спот Formation и почетком овог месеца извела ову песму у полувремену Супербоула, финалне утакмице НФЛ лиге.

Критичари су певачици замерили због теме спота и песме који се доводе у везу са покретом за права Афроамериканаца BlackLivesMatter, а посебно то што су пратећи плесачи и плесачице били обучени као припадници „Црних пантера“, револуционарне црначке организације која је у САД основана средином шездесетих година прошлог века.

Како наводи Си-Ен-Ен, у делу музичког спота приказан је тамнопути дечак огрнут капуљачом клако плеше испред полицајаца у опреми за разбијање демонстрација, након чега се на зиду појављује графит „Престаните да пуцате на нас“.

„Бацати љагу на полицајце тако да цео свет то види током Супербоула је стварно погрешно“, каже наредник Ед Малинс, председник Добровољног удружења наредника у Њујорку.

Малинс наводи да подржава бојкот који би се састојао у томе да полицајци одбију да ван радног времена обезбеђују концерте Бијонсе, али да притом настављају да обављају своја уобичајена задужења.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи