Читај ми!

Да ли се каже Џибони или Ђибони?

Поп кантаутор Џибони пред концерт 30. октобра у дворани „Чаир“ у Нишу, одговора на питање које мучи бројне његове обожаваоце: да ли се правилно изговара Џибони или Ђибони?

„Ја се још нисам одлучио је ли 'Џ' или 'Ђ'. Ми Далматинци не правимо баш неку разлику код изговора“, каже Златан Стипишић-Џибони. Зато име гласи - како ко изговори.

Стипишићу је првобитни надимак Џибути дао као клинцу један комшија поморац, који је био у афричкој држави Џибути, због његовог препланулог тена и косооких црта лица, по деди који је као припадник Беле гарде дошао са Кавказа из Русије након Октобарске револуције.

„Џибути ме је звало можда двадесетак људи. Доминантан надимак ми био Муцо јер сам муцао. Ми у Далмацији људе не зовемо по именима него по манама. Ако имаш наочале увијек ћеш бит 'Ћоро'. Кад ми је нарасла коса био сам Дрога“, присећа се Стипишић.

Када је у једном тренутку одлучио да има свој бенд јавила се идеја да се назову „Џибо и они“ (Gibo i oni), па отуд садашње Џибони (Gibonni), јер „добро је звучало“.

Џибони ће одржати први концерт у каријери у Нишу 30. октобра (20 часова) у хали „Чаир“, где најављује „бест оф“ репертоар. Специјални гост биће гитариста Влатко Стефановски.

Улазница за Џибонијев концерт 30. октобра у хали „Чаир“, који организује промотерска кућа „Лонг плеј“, кошта 900 динара преко мреже „Евентим“, као и на продајном пулту у Обреновићевој улици и мењачници „Пирана" у Нишу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи