Читај ми!

Последње припреме за „Егзит“ авантуру

Последњег викенда пред 15. „Егзит“, Нови Сад и Петроварадинска тврђава спремају се за један од најзначајнијих на мапи европских фестивала. И ове године, организатори очекују да се помере границе посећености фестивала који почиње 9. јула. После четвородневне журке поред Дунава, сели се на плажу Јаз у Будви.

На Петроварадину се спајају последњи елементи „Егзит“ слагалице. Главна бина, на којој ће наступити 500 извођача, скоро је готова. Чека је три дана финалног дотеривања, тонске пробе, пре него што Емели Санде започне „Егзит“ авантуру.

И то петнаесту, јубиларну! Што се јубилеја тиче, на овогодишњем фестивалу прославиће и светски славни „Фејтлес“ – две деценије на електронској сцени, колико и британски џи-џеј Голди од безвременог албума Timeless.

На слављеничкој турнеји поводом 40-годишњице постојања, у Новом Саду биће и „Моторхед“.

„Направили смо баланс између младих уметника и најтраженијих аутора и великих легенди. Имамо праве фестивале у фестивалу, тако да ћемо имати прилике да видимо неке од највећих светских имена када је метал звук у питању, али и Денс арена, која је најпознатији денс подијум на свету“, каже Јелена Галетин Жакић, пи-ар „Егзита“.

За четири фестивалска дана и ноћи мења се и свакодневица Новосађана.

Томе се радују и туристички радници, угоститељи, таксисти. Више посетилаца – већа зарада, кажу и на новосадској плажи.

Организатори се надају новим рекордима – да кроз капије Тврђаве прође до 50.000 људи. За сада је продато више од 40.000 комплета карата. „Егзит“ камп на Штранду подиже шаторе за око 5.000 гостију.

„Капацитети су већ скоро попуњени. И ове године у оптицају су и хостели и разноврсни хотели, али наши гости се најчешће одлучују за камп пошто се ту доживи права фестивалска атмосфера“, објашњава Данијела Пиперчевић из „Егзит трипа“.

Доживеће је посетиоци из чак 60 земаља. „Егзит“ авантура такође тражи помоћ и од Града.

„Све јавне службе су средиле и улепшале град. Наше јавно градско предузеће је проширило мрежу линија да приближи ову предивну локацију са кампом и исто тако је усмерено ка приближавању садржаја града са кампом“, истиче Владимир Стојковић, члан Градског већа Новог Сада.

Са Петроварадина, „Егзит“ се сели на Јаз, где се наставља са „Си денс“ (Sea Dance) фестивалом. Публику у Будви чека забава уз „Продиџи“, Рошин Марфи, „Рудиментал“ – до 16. јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару